Gregor Ropret: Iz operacijske sobe v Stožice, tako pa se pripravlja na finalno tekmo Slovenije proti Srbiji

Gregor Ropret: Iz operacijske sobe v Stožice, tako pa se pripravlja na finalno tekmo Slovenije proti Srbiji (foto: twitter) twitter
28. 9. 2019

Slovenski odbojkarski reprezentant Gregor Ropret, sin predsednika Odbojkarske zveze Slovenije Metoda Ropreta, je imel kljub vsem zmagam in veselju na letošnjem evropskem prvenstvu v odbojki veliko smole. Prav dan pred polfinalno tekmo so mu namreč urgentno operirali slepič.

30-letni Gregor Ropret je že po tekmi z Rusijo začutil nenavadne bolečine v trebuhu, a je mislil, da se ga je lotila viroza.

Naslednja dva dni je še normalno treniral, nato pa so ga v sredo zvečer preventivno, da ni kaj hujšega, odgovorni v reprezentanci odpeljali na urgenco, kjer se je izkazalo, da ima hudo vnetje slepiča in da mora takoj na operacijsko mizo.

Ponoči je bil kleni športnik, ki je brez dvoma nekaj navijačic začaral s svojimi lepimi očmi, operiran, zvečer pa je že v družbi svoje družinice v Stožicah navijal za svoje fante.

Finalno tekmo bo spremljal iz domače postelje

No, zdravniki so mogoče Gregorju dovolili izlet v Stožice, absolutno pa so mu prepovedali let v Pariz, saj bi bilo to prenevarno za športnikovo telo.

Tako bo Gregor v družbi žene Janje in hčerke finalno tekmo Slovenije proti Srbiji gledal kar iz domače postelje, a tako so lahko vsaj vsi navijači mirni, da mu ne bo hudega.

Fantje bodo medaljo zagotovo vzeli tudi za svojega kolega. 

Od hokejista do odbojkarja

Gregor je bil najprej odličen hokejist, skupaj z bratrancem Anžetom sta blestela v vseh selekcijah Olimpije. Potem sta oba začela trenirati še odbojko, a se je zadnjo ob koncu osnovne šole odločil le Gregor.

Tudi Petra, Gregorjeva mlajša sestra, je postala odlična odbojkarica, oče Metod pa je župan občine Brezovica in predsednik Odbojkarske zveze Slovenije.

Ponosen študent 

Gregorju je kljub profesionalni športni karieri uspelo dokončati ekonomsko fakulteto in v enem od intervjujev je povedal, da je to eden njegovih največjih dosežkov, stvar na katero je zares ponosen.

Postavni 192 centimetrov visoki športnik zdaj ženekaj časa igra v Franciji, prej pa je igral v Turčiji in v Italiji.

Pripravila: L. T.

Preberite še: To sta največja oboževalca Klemna Čebulja ali pa Spoznajte psička, ki prinaša srečo slovenskim odbojkarjem