Gremo na nočno sankanje! 4 top ideje

Gremo na  nočno sankanje! 4 top ideje (foto: Arhiv) Arhiv
5. 2. 2018

Zdaj bodo prišli na vrsto ljubitelji nočnega sankanja. Ste med njimi? Morda pa to še postanete. Poiskali smo nekaj idej, ki obetajo pravo zimsko pustolovščino.

Sankanje je super zabava za staro in mlado. Lahko je tudi motivacijski izlet, s katerim presenetite prijatelje ali sodelavce. In brez skrbi, če nimate sani. Na sankališčih si jih lahko izposodite, a prej preverite, ali je potrebna predhodna rezervacija. In seveda tudi razmere, da ne boste hodili zaman. Potem pa le še izbrskajte topla oblačila, primerno obutev in naj se zabava začne.

Nočno sankanje na Veliki planini

2,4 kilometra dolga osvetljena proga na Veliki planini je zagotovo med bolj priljub­ljenimi. Na vrh se zapeljete z dvosedežnico, ta deluje ves čas v času sankanja – do 21. ure, ko vas zadnja nihalka odpelje nazaj v dolino. Če pa vas vmes popadeta lakota in žeja, se ustavite v gostišču Zeleni rob, kjer vam bodo postregli z domačimi dobrotami.

Več: www.velikaplanina.si

Nočna Kranjska Gora

S terenskim vozilom vas bodo peljali na vrh hriba in potem … v soju bakel na saneh v dolino. V Kranjski Gori je na voljo več urejenih prog, kilometer dolga sankaška proga za nočno sankanje poteka po smučarski progi Kekec.

Več: www.kranjska-gora.si

Nočno sankanje na Krvavcu

Tudi na Krvavcu si lahko petkove in sobotne večere privoščite zimsko veselje. Sankanje poteka po delno osvetljeni progi Ror, na začetek katere vas odpelje kabinska žičnica. Vozovnica, ki jo kupite na spodnji postaji in v Info pisarni na zgornji postaji kabinske žičnice, ali v brunarici Jecom Sport, vključuje neomejeno število voženj v času sankanja.

Več: www.rtc-krvavec.si

Sankanje z Mangarta

Bovec in okolica skrivata veliko kotičkov, ki jih je vredno odkrivati tudi pozimi. Če so razmere prave, so na voljo urejene sankaške proge, med najbolj obiskanimi pa je verjetno tista z Mangarta. Nikar predolgo ne razmišljajte. Pojdite uživat v spustu s sankami v soju čelnih svetilk in mesečine.