Kako nekoga (ali sebe) navdušite nad preživljanjem časa v naravi?

Kako nekoga (ali sebe) navdušite nad preživljanjem časa v naravi? (foto: Profimedia) Profimedia
4. 1. 2022

Prepričajte sebe ali vaše bližnje, da boste več časa preživeli zunaj v naravi. 

Imate kakšno novoletno zaobljubo? Ena bi lahko bila, da boste izkoristili vsak dan vsaj nekaj časa za pohajanje po naravi. Ja, dovolj je že bližnji gozd ali travnik! 

Kako navdušite sebe in druge?

Pojdite na lahek pohod z lepim razgledom

Slika pove več kot 1000 besed in to vam bo tokrat prišlo še kako prav. Pred pohodom ocenite posameznikovo pripravljenost in izberite hrib, ki zanj ne bo pretežak. Saj veste, nikogar ne želite odvrniti od pohajkovanja v naravi! 

Hodita počasi in pustita, da pogovor steče naravno. Opazujta okolico in naredita kakšno sliko - narava bo čudovita že na poti do cilja. Na vrhu pa si postrezita z razgledom in prigrizkom na klopci. Kdo ne bi bil navdušen nad tem?

Profimedia
Kolesarjenje, tek, joga ...

... in katerakoli aktivnost, naj se dogaja v naravi. 

Za spremembo predlagajte, da se s prijateljem na telovadbo odpravita v naravo namesto v fitnes. Lahko jo tudi prilagodita in si privoščita tek ali kolesarjenje, ali pa obiščeta katerega od fitnesov na prostem. Vadba že tako dobro vpliva na počutje, če jo bosta izvedla v naravi, pa bosta od gibanja dobila še več. 

Pazita, narava vaju lahko zasvoji ... Skoraj zagotovo bosta več kot enkrat telovadila zunaj. 

Ste že kdaj kampirali v naravi?

To je edinstvena izkušnja, ki vam bo dala veliko več kot počitnice v apartmaju. S seboj vzemite še kakšnega prijatelja in šotor, potem pa naj se zabava prične! Ni nujno, da cel dan samo hodite, pomembno je, da se sprostite in uživate, se odklopite od elektronskih naprav (telefon naj bo le za nujne primere) in si odpočijete od hitrega življenja. 

Že prej razmislite, kaj vse lahko počnete, katere igre se lahko igrate, preverite, ali lahko naredite ogenj, ali je v bližini reka za kopanje ... Narava pa vam bo postregla tudi s svojimi zanimivostmi. 

Pripravite piknik

Namesto v restavracijo zavijte na jaso ali travnik in poleg hrane s seboj vzemite družabne igre ter psa, ki bo navdušen nad tem, da boste nekaj ur prebili zunaj.

Na piknikih se ljudje običajno sprostijo, odmislijo težave in samo uživajo v hrani in aktivnostih. Ko bodo naravo povezali s temi srečnimi spomini, se bodo zagotovo radi odzvali vašemu vabilu na sprehod ali izlet.

Lahko se odločite tudi za piknik, pri katerem lokacije ne boste točno določili. Vzemite odejo in nekaj hrane ter se odpravite na izlet. Ko boste zagledali primeren kotiček, je čas za piknik! 

Vir: wearewildness.com