Nihče ne ve, kako je nastala ta svetovna atrakcija, a vsi se želijo z njo slikati!

Nihče ne ve, kako je nastala ta svetovna atrakcija, a vsi se želijo z njo slikati! (foto: Profimedia) Profimedia
24. 10. 2022

Ste dovolj pogumni za fotografijo s to atrakcijo? Marsikdo se je ustraši. 

Pripravite opremo in napolnite baterije. Pa še to, do atrakcije vas ne bodo popeljali vodiči ...

Če rečemo besedo Kjeragbolten, vam ta morda ne bo pomenila ničesar. Ko pa povemo, da je to eden najspektakularnejših pohodov na Norveškom, se vam morda že svita, o čem govorimo. No, slavne fotografije ste zagotovo že videli. 

Na jugu Norveške, blizu vasi Lysebotn, se med dvema pečinama gore Kjerag na višini skoraj 1000 m nahaja kamen Kjeragbolten. Nihče ne ve, kako je prišlo do tega neverjetnega prizora, predvideva pa se, da se je kamen tam zagozdil v zadnji ledeni dobi. Danes privablja množice turistov, ki se želijo na kamnu slikati, tisti, ki se jim od višine zvrti, pa se na goro povzpnejo zaradi čudovitih razgledov z vrha, ki meri 1080 metrov. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by May-Lis Buvik 🇳🇴 (@maybuvik)

Bi si upali posneti fotografijo na tem kamnu? Vsekakor previdno, če se boste tega lotili, saj podvig zahteva veliko poguma. 

Na pohod le dobro pripravljeni

Pohod do atrakcije privabi marsikoga, vendar se nanj podajte le, če ste dobro pripravljeni. Pohod bo namreč trajal 6 ur ali več, odvisno od vaše fizične pripravljenosti. Vzpon na goro je mogoč le v poletnih mesecih med 1.6. in 30.9. V zimskih mesecih so ceste največkrat zaprte zaradi snega, to pa lahko traja vse do maja. Žal vas na poti ne bo spremljal vodič, zato morate pred vzponom dobro preučiti smer. Prav tako vzemite vso potrebno opremo, dovolj vode in hrane. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Florian Lerchbaumer MTB 🚲🌍 (@florian_lerchbaumer)

Če vas pohod ne mika preveč, raziščite enega najlepših fjordov na Norveškem Lysefjorda, ki prav tako ponuja lepe razglede. Lahko ga raziščete z ladjo, ki odpluje iz mesta Stavanger.