TO je vrh, ki ga morate osvojiti! (Glede na vaše astrološko znamenje)

12. 7. 2023
Deli
TO je vrh, ki ga morate osvojiti! (Glede na vaše astrološko znamenje) (foto: Profimedia)
Profimedia

 V Sloveniji imamo nemalo čudovitih vrhov, ki se vam bodo vtisnili v spomin. Niste sigurni, kam bi se odpravili? Tokrat smo odgovor poiskali v zvezdah!

Kozorog

Odlikujejo vas ambicioznost, vztrajnost in disciplina. Zaradi teh lastnosti je ogromno kozorogov deloholikov. Kljub temu pa se ravno zaradi svojega značaja lahko ustrezno pripravite in odpravite tudi na zahtevnejše vrhove, ki vam bodo predstavljali izziv in ne bodo preveč enostavni.

Vrh za vas: Montaž (2753 m)

Vodnar

Po srcu ste nekoliko uporniški in obožujete svobodo. Gore vam lahko predstavljajo odlično sprostitev, zaradi optimistične naravnanosti pa boste redko izgubili voljo oziroma pomislili, da nečesa ne bi zmogli. Za vas so idealni pohodi takšni, ki zajemajoodprte poti ter čudovite razglede.

Vrh za vas: Krn (2244 m)

Ribi

Vaša umetniška duša najde inspiracijo prav v vsemu - še posebej v naravih. Pohodi v gore vas napolnijo z energijo in prav vsaka cvetlica vas lahko očara. Bolj kot višina v številkah, vam je pomembno to, kar vidite. Všeč so vam razgibane, zanimive in zelene poti, ki vas pripeljejo do dih jemajočih razgledov.

Vrh za vas: Gradišče - Velika planina (1666 m)

Oven

Radi ste na vrhu in vedno se ženete samo k najboljšim rezultatom. Tudi pri pohodništvu izbirate ture, ki jih ne more osvojiti kar vsak. Ker pogosto delujete po principu "vse ali nič" vas bodo splošne ture lahko celo dolgočasile. Najbolj vas bodo veselili in zanimali zahtevnejši vrhovi, za katere se boste morali tudi dobro pripraviti.

Vrh za vas: Triglav (2864 m)

Bik

Zaradi vaše trme in marljivosti, se lahko hitro pripravite tudi na zahtevnejše vrhove, v kolikor se za to zares odločite. Vztrajali boste tudi takrat, ko bo postalo težko, kar je lahko super. Paziti morate le, da si ne zadate preveč, saj lahko s tem tvegate resne poškodbe.

Vrh za vas: Mangart (2679 m)

Dvojčka

Ste radovedni, igrivi in vedno željni novih avantur. Hitro lahko zgubite interes, zato potrebujete pot, ki je pestra, razgibana in vam predstavlja izziv. Če vam bo tura prelahka ali preveč dolgočasna, boste hitro zgubili zanimanje zanjo.

Vrh za vas: Škrlatica (2740 m)

Rak

Čeprav sprva mogoče ne deluje vedno tako, skrivate v sebi veliko nežnosti. Svoje življenje dojemate precej čustveno in stvari se vas hitro dotaknejo. Čeprav to včasih dojemate kot slabo lastnost, temu še daleč ni tako. Ravno zaradi tega boste bolj čuječi in opazili še toliko več lepot narave, kakor drugi. Izbirajte vrhove, kjer se počutite povezani z naravo. Zelo vam bodo všeč tudi ture, ki se nahajajo v bližini voda.

Vrh za vas: Koča pri triglavskih jezerih (1685 m)

Lev

Znani ste po tem, da ste empatični a hkrati odločni, kar vas dela odlične vodje. Tudi pri pohodu v hribe s prijatelji ste lahko brez težav vi tisti, ki boste odločali, kam in kako iti. Težava lahko nastane samo takrat, ko vas drugi ne bodo upoštevali - to vas utegne zelo razburiti. Všeč vam bodo vrhovi, ki ponujajo lepe razglede, kjer boste lahko naredili tudi kakšno lepo fotografijo.

Vrh za vas: Slemenova špica (1911 m)

Devica

Pogosto se ženete k temu, da ste še boljši. Radi prinašate dobre rezultate, a se zaradi svoje sistematičnosti lahko pohodništva lotite precej počasi in postopoma. Prav nič vas ne bo motilo, če na začetku osvajate nekoliko nižje vrhove - važno vam je le, da vedno bolj napredujete in se izboljšujete.

Vrh za vas: Planina Dolga trata (1835 m)

Tehtnica

Precej pomembna vam je estetika, zato imate radi lepe, urejene poti ter seveda tudi lepe razglede. V hribih iščete sprostitev in odklop, zato se takrat ne obremenjujete z višino vrha. Važno vam je, da se naužijete svežega zraka in uživate v čudovitih panoramah.

Vrh za vas: Ratitovec (1642 m)

Škorpijon

Ste skrivnostni in precej introvertirano naravnani. Radi imate vrhove, kjer ni veliko ljudi. V izogib gneči se v hribe raje odpravljate zgodaj, poleg tega pa vas navduši jutranji razgled, ovit v oblake. V naravi najdete navdih in radi imate poti in vrhove, ki spodbudijo vašo domišljijo.

Vrh za vas: Peca (2125 m)

Strelec

Odlikuje vas igrivost, iskrenost in optimizem. Hribi vam dajo tisto, po čemer tako zelo hrepenite - svobodo. Všeč so vam odprte poti, ki vas razvajajo z lepimi razgledi.

Vrh za vas: Debela peč (2014 m)

OPOZORILO: Prispevek je narejen zgolj za zabavo. Pred odhodom v gore je potrebno upoštevati svoje zmožnosti ter razmere v hribih. Vsak pohod je na lastno odgovornost.

Veronika Sivka

Bonus video: Prehranska strokovnjakinja pojasnjuje vse, kar morate vedeti o rastlinski prehrani

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ