Zakaj bi morali čim prej na izlet v naravo s prijatelji? Tu so odlični razlogi!

Zakaj bi morali čim prej na izlet v naravo s prijatelji? Tu so odlični razlogi! (foto: Profimedia) Profimedia
11. 2. 2023

Kdaj ste nazadnje zbrali družbo prijateljev in se odpravili na izlet? To bi morali narediti čim prej in povemo vam, zakaj. 😉

Prijatelji so tisti, ki vam stojijo ob strani, na katere pomislite, ko vam je hudo in s katerimi ste nanizali že kar nekaj lepih spominov. Kaj, ko bi jih ustvarili še več in se odpravili na izlet? 

Da narava deluje dobrodejno na osebo, že dobro vemo, pa kljub temu tako oklevamo, preden bi odšli kam na izlet. Ob prvem prostem dnevu naberite prijatelje in se odpravite v naravo!

Zakaj? 

Ker boste doživeli nekaj novega

Če se sami odpravite na sprehod, boste verjetno izbrali že dobro znan krog, za izlet pa tisti bližnji hrib, kjer imate točno določene točke, kje se ustavite ... S prijatelji boste prevetrili izlete v naravo in končno se vam bo zgodilo kaj novega. Najbolje, da izberete kraj, kamor nihče od vas še ni šel in se odpravite novim dogodivščinam naproti. 

Okrepili boste odnose

Na izletu boste doživeli veliko lepih trenutkov, ki vas bodo nasmejali še dolgo potem in okrepili vaše vezi. Prav tako se boste znašli v nepredvidljivih situacijah, kjer boste morali sodelovati in se odzvati - ugotovili boste, kako se vsak od vas odzove, česa vas je strah, komu lahko nudite kakšno pomoč ... Več kot veste drug o drugem, boljši bo odnos. 

Imeli boste sogovornike

Včasih je dobro iti na sprehod samo v svoji družbi, saj se misli odpočijejo, privoščite si nekaj trenutkov tišine in se vrnete sveži. Ko pa si zaželite družbe, povabite prijatelje! Spravili vas bodo v dobro voljo, svoje bodo opravili še hormoni sreče, zato je odlično počutje zagotovljeno. Poleg tega vam bodo prijali sogovorniki, ki vedno poslušajo vaše težave, cilje, želje, dileme ... Med izletom se lahko veliko pogovarjate in poskrbite, da vas pri tem ne bodo motile elektronske naprave. 

Zaradi varnosti 

Čeprav bo izlet večinoma namenjen zabavi, pogovoru in ustvarjanju spominov, je potrebno misliti na varnost. V družbi boste varnejši kot sami, a vseeno že doma poskrbite, da se ne pripeti kaj nevarnega. Cilj izberite glede na osebo, ki je fizično najmanj sposobna. S seboj ne pozabite vzeti dovolj tekočine in prigrizokv, da vam ne zmanjka energije in ne dehidrirate. Za vsak slučaj imejte v nahrbtniku mobilni telefon in dan prej preverite vreme. 

Ker vsi potrebujete odklop od stresa

Na druženjih ob skodelicah kave si s prijatelji zagotovo izmenjajte nekaj besed o službi in obveznostih, ki vas spravljajo v stres. In kaj je boljše zdravilo za stres kot smeh s prijatelji in gibanje, ki sprošča hormone in vas spravi v boljšo voljo? Kadar želite vsaj za nekaj trenutkov pozabiti na skrbi in rutino, pojdite s prijatelji v naravo.