Jernej Damjan: Nikoli ni preveč ljubezni, a ta je nezlomljiva

Jernej Damjan: Nikoli ni preveč ljubezni, a ta je nezlomljiva (foto: Instagram) Instagram
25. 9. 2019

Smučarski skakalec Jernej Damjan se seveda v teh dneh intenzivno pripravlja na novo sezono smučarskih skokov. Letos nima naloge le dosegati najboljše rezultate in biti vzor mlajšim v slovenski reprezentanci, ampak je bil s strani športnikov in športnic, ki so tekmovali na minulem svetovnem prvenstvu v Seefeldu, predlagan v komisijo športnikov pri Mednarodni smučarski zvezi.

Damjan ima med kolegi in kolegicami veliko zaupanje, saj je v skakalni karavani med najstarejšimi in najbolj izkušenimi, predvsem pa vedno kaže veliko energije za spremembe.

Na tem položaju je zamenjal Norvežana Andreasa Stjernena, jasno in glasno pa je že povedal, da ne misli nove funkcije vzeti le za čast in slavo, temveč da bo šel v akcijo in skušal kaj spremeniti v prid smučarskim skakalcem.

No proste trenutke pa seveda Damjan najraje preživlja skupaj s svojo družinico, ženo Tayo in hčerko Niki, ki je že zdaj prava lepotička.

Tako sta septembrski sončni vikend Damjan in Niki obiskala ljubljanski živalski vrt, kjer sta zares uživala v družbi živali in jesenskega sonca.

Srečni očka je na Insatgarm, kjer sta oba z ženo zelo aktivna, zapisal, da ljubezni ni nikoli preveč, ta, ki ga veže s hčerkico pa je sploh nezlomljiva.

Pripravila: L. T.

Preberite še: Zakaj je letnik 1999 v slovenskem športu tako čudežen?  ali Zakaj Štefan Hadalin pravi, da so zimski športniki narejeni poleti?