Kako postati aktivna družina

Kako postati aktivna družina (foto: Profimedia) Profimedia
14. 5. 2017

Kvalitetno preživet čas z družino ustvari nepozabne spomine in utrdi vez med starši in otroci. Da bo vaša družina ob tem tudi aktivna, preverite spodnje nasvete za zanimive izlete.

Načrtujte vnaprej

Kadar se odpravljate na izlet s celo družino, poskrbite, da boste s seboj vzeli dovolj tekočine in prigrizkov. Sadje je odlična rešitev, saj ga preprosto spakirate v vrečko in nahrbtnik. Če boste zunaj tudi v času kosila, pripravite sendviče (z veliko beljakovinami), ki jih imajo vsi radi. Poskusite storiti čim več že večer prej, da boste zjutraj čas posvetili le sebi in otrokom. Dobro poglejte pot in si priskrbite zemljevid, če je to potrebno.

Odpravite se v gore

Tako za otroke kot za odrasle so gore priljubljena izletniška točka, saj je potovanje poceni, poleg tega pa se dobro razgibate in vedno lahko odkrijete kaj novega. Če so otroci še tako majhni, da ne hodijo ali še ne zmorejo planinarjenja, investirajte v nosilke, ki si jih pritrdite na hrbet. Nič ni boljšega kot se odpraviti v naravo, očistiti misli in se sprostiti. Skušajte najti vedno nove kraje, da bodo dogodivščine še bolj zabavne.

Piknik

Odpravite se v park, do bližnjih travnikov ali do katere izmed izletniških točk in si pripravite piknik. Vzemite si čas za sprehajanje in iskanje prave lokacije ter se tako še malce razgibajte. Hrana bo vsem teknila bolje, ne pozabite niti na družabne igre in aktivnosti, ki se jih lahko igrate zunaj.

Preživite dan na obali (ali v bazenu)

Čeprav še ni tako toplo, obala ponuja marsikaj zanimivega. Ne, ne mislimo na restavracije in luksuzne hotele, ampak na tiste prave zaklade. Vzemite s seboj žogo in igrače za na plažo ter načrtujte tudi dolg sprehod ob obali. V posebno škatlo, ki ste jo izdelali z otroki v ta namen, naberite školjke, kamenčke in druge zaklade, ki jih najdete ob morju.

Kolesarjenje

Če so otroci še majhni, jih posadite v otroški stol, tako da tudi oni lahko sodelujejo pri zabavni družinski avanturi. Odpravite se na nočno raziskovanje mesta ali najdite druge lepe lokacije s kolesarskimi potmi. Videli boste precej več, kot če bi se peljali z avtom in ob enem poskrbeli za svoje zdravje. Poskrbite, da boste vsi ustrezno opremljeni in zaščiteni.

Preberite tudi: