Kljub odpovedi Triglav teka organizatorji porodnišnicam predali tradicionalno donacijo

Kljub odpovedi Triglav teka organizatorji porodnišnicam predali tradicionalno donacijo (foto: zavarovalnica Triglav (promocijsko gradivo)) zavarovalnica Triglav (promocijsko gradivo)
8. 9. 2020 Promocijsko sporočilo

Triglav tek je prestavljen na september prihodnje leto, kljub tej odločitvi pa so organizatorji ostali zvesti namenu prireditve in štirim porodnišnicam podelili donacijo za boljšo oskrbo novorojenčkov.

Porodnišnice oz. ginekološko-porodniški oddelki v Postojni, Kranju, Slovenj Gradcu in Mariboru so kljub odpovedi letošnjega Triglav teka prejeli donacije v skupni višini 10.000 EUR. Z njimi bodo nakupili nujno potrebno opremo, ki bo namenjena več kot 6.000 porodnicam in novorojenčkom, ki se v povprečju vsako leto rodijo v njihovi oskrbi.

Čemu bo namenjena oprema?

Kranjska in mariborska porodnišnica bosta z donacijo poskrbeli za nakup nove operacijske mize in porodne postelje. V Kranju bo operacijska miza namenjena obravnavi porodnic, obolelih s COVID-19, in izvajanju nujnih carskih rezov, medtem ko nakup mariborskega kliničnega centra predstavlja prvi korak pri dopolnjevanju nabora porodnih postelj.

V slovenjgraški bolnišnici, kjer se število porodnic s pridruženimi boleznimi v zadnjih letih zvišuje, bodo sredstva porabili za nakup brezžičnega CTG aparata. Ta bo omogočil večjo mobilnost porodnic ter spremljanje srčnega utripa najmlajših tudi med porodom v vodi.

V postojnski porodnišnici pa bodo nakupili infuzijsko črpalko za lajšanje bolečin porodnic ter dihalne blazinice, ki nadzirajo dihanje novorojenčkov.

Podpora bodočim in mladim staršem

V zadnjih devetih letih je Zavarovalnica Triglav, organizatorka tekaškega dogodka, vsem 14 slovenskim porodnišnicam oz. porodnim oddelkom, Ultrazvočnemu društvu za projekt Slojenčki, ljubljanski Pediatrični kliniki in Univerzitetnemu kliničnemu centru Ljubljana namenila že za skoraj 134.000 EUR donacij.

Sodelovanje s porodnišnicami so utrdili tudi s pripravo publikacije, v kateri združujejo zapiske šole za starše »Mami! Oči!« Vodnik za bodoče starše in uporabnimi vsebinami, ki so jih očetje napisali za (bodoče) očete, ter združili v brošuro Postal bom očka.