Neprijetni del kolesarskih užitkov

14. 7. 2011 Promocijsko sporočilo

Pomladanski, poletni in jesenski meseci so idealni za potenje ter bistrenje misli na dolgih kolesarskih izletih v naravi. Naj vam bo kolesarjenje v užitek iz meditativne perspektive ali pa kot obvezna vsakodnevna športna aktivnost. V nobenem primeru ne smete pozabiti na varnost ter na fizično pripravljenost. Vsaka neprevidnost lahko namreč vse prehitro vodi v raznovrstne nesreče.

Za ljubitelje cestnega kolesarstva nevarnost predstavljajo predvsem gost promet ter nepazljivi vozniki, ki lahko kolesarjem hitro prekrižajo pot. Tudi brez tega pa se lahko zgodi, da zaradi nepazljivosti kolesar pade ali pa se poškoduje na poti. Na drugi strani pa gorskim kolesarjem nevarnost predstavljajo drevesa in teren, ki lahko kolesarja hitro vrže iz ravnotežja.

Posledice tovrstnih nesreč so sicer redko hujše narave ter potrebne zdravniške obravnave. Večina nesreč se namreč konča z lahkimi poškodbami, med katere spadajo odrgnine ter ureznine, včasih pa tudi kakšna večja krvaveča rana, ki potrebuje posebno oskrbo. V primerih odrgnin in ureznin ter poškodb, pri katerih pride do poškodovanja ali predrtja povrhnjice kože, je pomembna predvsem pravočasna in pravilna oskrba, s čimer preprečimo morebitne infekcije, ki bi lahko imele tudi hujše posledice. Ob stiku s tujki ter odrgninah lahko pride do okužbe s tetanusom, zato ob tovrstnih poškodbah preverimo, če ni od našega zadnjega cepljenja proti tej akutni infekcijski bolezni, ki povzroča krčenje mišic, minilo že več kot deset let (v tem primeru je priporočljivo ponovno cepljenje).

Prva pomoč ob lažjih poškodbah kože

Ob poškodbi je potrebno rano najprej previdno očistiti z vodo ali mešanico vode in antiseptičnega mila. Rano očistimo s čistimi rokami ter krpo, pri čemer nežno odstranimo morebitno umazanijo ali tujke. Hitro ter grobo čiščenje bi lahko imelo za posledico poslabšanje stanja rane, npr. dodatno draženje ali pa poškodovanje zdravega tkiva. Drugi korak je uporaba izdelkov iz družine Bionect, ki bodo poskrbela za hitro celjenje ran.

Bionect zaceli Vaše rane

Bionect predstavlja prvo pomoč pri oskrbi raznovrstnih ran, npr. ureznin ali odrgnin, izdelki iz linije Bionect pa so primerni tudi za oskrbo razdražene kože, lažjih opeklin, v primeru kožnih ulkusov ter postoperativnih stanj. Osnovni cilj izdelkov Bionect je hitro zapiranje ran ter bolj estetsko celjenje ranjenega področja.

Zdravilna učinkovina je telesu lastna hialuronska kislina, ki okrog celic ter med njimi ustvarja vlažno okolje, znotraj katerega so olajšane migracije celic, kar pospešuje celjenje. Hialuronska kislina tako s svojim delovanjem zmanjšuje sušenje ran, povečuje hitrost celjenja ran, rane zaščiti, zmanjšuje bolečino ter pripomore k lepšemu videzu zaceljenih ran.

Izdelki iz družine Bionect so na voljo v treh oblikah, med katerimi lahko izberete najprimernejšo za vašo rano – glede na velikost rane, ali je rana zaprta ali odprta ter glede na to, ali je rana akutna ali kronična. Za zdravljenje ran je namreč potrebno upoštevati njihove lastnosti, ter s pravilno izbiro izdelka ustvariti optimalne razmere za celjenje rane.

Kremo Bionect uporabljamo za oskrbo raznovrstnih kožnih vnetij in poškodb, saj rano vlaži, varuje pred izsušitvijo ter ščiti pred odrgninami.

Blazinice Bionect, tako kot krema, vlažijo okolico rane ter jo varuje pred izsušitvijo. Primerne so predvsem za oskrbo večjih kožnih vnetij in poškodb.

Bionect Silverspray z dodatkom koloidnega srebra preprečuje okužbo z eksogenimi bakterijami in hkrati ustvari zaščitni film, ki ostane na mestu kljub raztezanju robov rane. Sprej je preprost za uporabo in omogoča neboleče in higiensko nanašanje.

Bionect za domačo in potovalno lekarno

Izdelki Bionect so primerni za domačo in potovalno lekarno, saj nam omogočajo takojšnjo pomoč pri vsakodnevnih poškodbah kože. Za čas poletja in aktivnosti na prostem je na voljo tudi Poletni paket Bionect, ki vas bo varoval ob morebitnih poškodbah. Poletni paket Bionect vsebuje 30 g kremo ter Silverspray, ob nakupu pa boste nagrajeni še z dodatnim 15 g pakiranjem kreme ter priročno potovalno torbico, v katero boste lahko spravili vaše Bionect izdelke ter celotno potovalno lekarno.

Na vsak kolesarski izlet vzemite s sabo Bionect, ki vam bo ob morebitni poškodbi nemudoma pomagal pravilno oskrbeti rano, ter vam omogočil takojšnje nadaljevanje kolesarske ture.

Značke: kolesarjenje

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri