Primož Roglič se je oglasil iz bolnišnice po operaciji rame - to je sporočil

Primož Roglič se je oglasil iz bolnišnice po operaciji rame - to je sporočil (foto: Profimedia) Profimedia
12. 10. 2022

Primož Roglič nas je že mnogokrat prestrašil s padci na kolesarskih dirkah. Tokrat je moral na operacijo rame. Kaj to pomeni za njegovo kariero in kako je prestal operacijo?

Naš največji kolesarski zvezdnik Primož Roglič je imel spet zdravstvene težave. Vajeni smo že, da si na kakšni dirki nakoplje hujše poškodbe, sedaj pa je moral na operacijo. 

Ne gre za specifično poškodbo, a je čas, da poskrbi za ramo, saj je imel že veliko izpahov. Za Val 202 je Roglič povedal: "To ramo, za katero ni več skrivnost, da imam za seboj že več izpahov, moramo 'zrihtati'. Jutri popoldne bom operiran, da bo fiksirano. Kaj to pomeni, ne želim ravno zdaj razmišljati o tem, a ni mala stvar." S tem je ciljal na okrevanje, ki lahko traja med 6 in 8 tednov, potem je potrebnega še kar nekaj razgibavanja, je roka ponovno funkcionalna kot prej. 

Spomnimo: tudi med dirko po Franciji si je med padcem Roglič ramo naravnal kar sam, ko se je usedel ob progo in jo v enem gibu premaknil na svoje mesto. Usedel se je na kolo in odpeljal naprej. Držimo pesti, da se Rogla čim prej vrne na kolo in v svojo ekipo tudi po tej operaciji! 

Pred ponedeljkovo operacijo se je Primož ustavil še na slovesnosti v njegovo čast, na kateri mu je predsednik države Borut Pahor podelil zlati red za zasluge. Prigaral si ga je z mnogimi izjemnimi dosežki v športu, uveljavljanjem Slovenije na svetovnem športnem prizorišču, in ker je ljudem v velik navdih. 

Zanimiv urnik, zdaj pa poglejmo, kaj je na družbenem omrežju Instagram sporočil svojim oboževalcem. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Primoz Roglic (@primozroglic)

Objavil je video, v katerem sicer v angleškem jeziku sporoča: "Operacija je bila uspešna, okrevam. Upam, da se kmalu vidimo na kolesarskih stezah." Za konec se je pošalil in dodal znan stavek: "I'll be back" (vrnil se bom) iz filma Terminator. 

Na njegovem Instagramu lahko zasledite tudi objavo, v kateri Primož izraža ogorčenje nad tem, kar se dogaja v kolesarstvu glede poškodb. Ciljal je predvsem na padec na dirki La vuelta: "Vsi grejo mimo, kot da se nič ni zgodilo. Nočem, da se šport razvija v to smer." Ob vseh padcih, ki smo jih v kolesarstvu že videli, se z njim popolnoma strinjamo. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Team Jumbo-Visma cycling (@jumbovisma_road)