Prvi Primož Roglič, drugi Tadej Pogačar - popoln slovenski dan na Dirki po Franciji

Prvi Primož Roglič, drugi Tadej Pogačar - popoln slovenski dan na Dirki po Franciji (foto: Instagram Jumbo Visma) Instagram Jumbo Visma
1. 9. 2020

Četrta etapa v dolžini 160,5 kilometra je imela štiri kategorizirane vzpone, a vse oči so bile uprte v zadnjega, kjer se je vse odločalo. Vzpenjanje do 1825 metrov visokega cilja na Orcieres Merlettu ne spada med najtežje, a je kot nalašč narejeno za prvo tipanje moči med favoriti. Svojo moč je tekmecem ponovno pokazal trenutno najboljši kolesar na svetu, Slovenec Primož Roglič.

 »Danes je bil težak dan, etapa je bila zelo hitra. Fantje so zares naredili zares odlično delo, tako da sem bil ves čas v dobri poziciji. Na koncu sem dobro sprintal, tako da sem zares zadovoljen. Vidim, da sem vsak dan boljši, in da lahko dirkam, Tudi v glavi se vsak dan počutim močnejši in verjamem zase,« je takoj po tekmi povedal Primož Roglič, ki se ni preveč obremenjeval z dejstvom, ker danes še ni oblekel rumene majice vodilnega, ki jo še vedno nosi Francoz Alaphilipp.

Tudi Tadej Pogačar je v cilj prišel z nasmeškom, zelo zadovoljen s svojo formo in s svojim zaključkom etape. Simpatični Tadej, ki je po etapi oblekel belo majico, najboljšega mladega kolesarja, je takoj po prihodu v cilj čestital Primožu, tako da je slovenski dan v Franciji zares popoln.

D.L.T.

Pogovarjali smo se tudi s Slovencem, ki sodeluje pri ekipi Ineos (bivša ekipa Sky) kot eden od maserjev!