Dirka po Franciji 2020: Slovenski maser ekipe Ineos (bivši Sky) Marko Džalo spregovori o dogajanju od blizu (+ VELIKA NAGRADNA IGRA!)

Dirka po Franciji 2020: Slovenski maser ekipe Ineos (bivši Sky) Marko Džalo spregovori o dogajanju od blizu (+ VELIKA NAGRADNA IGRA!) (foto: profimedia) profimedia
1. 9. 2020

Dirka po Franciji se je že dobro začela, mi pa tokrat v ospredje postavljamo drug poklic, ki je za tekmovalce še kako pomemben. 

Na Dirki po Franciji vedno spremljamo kolesarje, manj pa je znanega o njihovih ekipah, ki poskrbijo, da so na vsako etapo sveže pripravljeni. 

Tokrat predstavljamo Slovenca, ki sodeluje pri ekipi Ineos (bivša ekipa Sky) kot eden od maserjev. Marko Džalo prihaja iz Kranja in je tudi sam navdušen kolesar, kar ga je prineslo med maserje. Kot del ekipe Ineos je bil že na mnogih tekmah in priča kar petim rumenim majicam.

V ekipi ne skrbi le za masaže, ampak tudi za prehrano in hidracijo pred, med in po dirkah. Med tekmami en maser običajno skrbi za dva kolesarja.

V videu preverite, za kaj vse so zadolženi maserji in kako pravzaprav poteka njihovo delo, kje se nahajajo med tekmami ter kaj morajo storiti takoj, ko kolesarji prečkajo cilj. Več vam razkrije Marko Džalo, pod videom pa ne spreglejte njegovega nagradnega vprašanja!

Marko je med drugim v videu povedal: 

"Pred etapo pripravimo bidone, potno hrano (riževe ploščice) in hrano zase. Odpravimo se na start kjer počakamo kolesarje in pripravimo bidone na njihova kolesa.

Med tekmo smo na okrepnih točkah, kjer kolesarjem dajemo vrečke z geli, bidone in ostalo hrano. Po tekmi se odpravimo v hotel, kjer se začne naše delo - masaža."

NAGRADNA IGRA

Marko Džalo bo nekomu izmed vas podaril terapevtsko masažo, s katero se sproščajo in regenerirajo kolesarji ekipe Ineos. 

Odgovorite na nagradno vprašanje in se potegujte za masažo izpod rok strokovnjaka.

V nagradni igri lahko sodelujete do 20. 9. 2020.