Španci navdušeni: "Roglič, španski mojster!", so zapisali na uradni strani Vuelte (Roglič danes brani majico vodilnega!)

Španci navdušeni: "Roglič, španski mojster!", so zapisali na uradni strani Vuelte (Roglič danes brani majico vodilnega!) (foto: profimedia) profimedia
24. 8. 2022

Danes se odvija že 5. etapa španske Vuelte in ponovno je na vrhu slovenski kolesar. Primož Roglič tudi tokrat navdušuje, kar so opazili tuji mediji. 

Ste začeli spremljati Vuelto? Tudi če si niste ogledali vseh etap, zagotovo veste, da smo spet pokazali, da imamo v Sloveniji izjemno nadarjene kolesarje! Potem ko si je Primož Roglič v torek privozil rdečo majico vodilnega, bo slovenski kolesarski zvezdnik danes prvič na letošnji izvedbi španske dirke branil skupno prvo mesto. Pred tekmeci ima več kot deset sekund naskoka.

Danes udeležence Vuelte čaka še ena podobno zahtevna etapa kot v ponedeljek, ko je 32-letni Zasavec prevzel vodstvo. Prevoziti bodo morali 187 km med Irunom in Bilbaom, etapa pa ima tudi pet vzponov, med drugim bo 12 km pred ciljem prišel najtežji preizkus v obliki 4,6 km dolgega vzpona z naklonom 7,9 % na Alto del Vivero.

Skupno ima Roglič pred današnjim nadaljevanjem dirke v Baskiji 13 sekund naskoka pred moštvenim sotekmovalcem Američanom Seppom Kussom, tretji je Britanec Ethan Hayter iz ekipe Ineos Grenadiers, ki zaostaja 26 sekund.

Roglič, španski mojster!

Talentiranost našega kolesarja Primoža Rogliča so opazili tudi drugod. Na uradni strani Vuelte so zapisali: Roglič, španski mojster! Takoj, ko je La Vuelta pripeljala do prvih vzponov, se je Primož izkazal v vsej svoji veličini. Slovenski zvezdnik je prevladal v sprintu tik pred ciljem 4. etape in slavil svojo 10. zmago v Grand Touru. Tako so zapisali na lavuelta.es, kjer lahko spremljate aktualno dogajanje. 

Upamo, da se Primožu posreči tudi danes in držimo pesti!