Slovenske sanje na Dirki po Franciji se nadaljujejo: Roglič in Pogačar skupaj na vrhu!

Slovenske sanje na Dirki po Franciji se nadaljujejo: Roglič in Pogačar skupaj na vrhu! (foto: instagram Tour de France) instagram Tour de France
11. 9. 2020

Po razgibani četrtkovi etapi, je kolesarje petkova trasa popeljala od Chatel-Guyona do prelaza Peyrol, vmes pa so morali premagati še šest kategoriziranih vzponov in težka zadnja dva kilometra. Primož Roglič in Tadej Pogačar sta bila ponovno fantastična, pobegnila sta zasledovalcem in zasedla prvo ter drugo mesto v skupni razvrstitvi. Zasluženo je etapo zmagal Daniel Martinez.

Ciljni vzpon je bil dolg 5,4 kilometra s povprečnim naklonom 9,1 odstotka. Še posebej strma sta bila zadnja dva kilometra z naklonom med 11 in 12 odstotki, a Tadej in Primož sta ponovno imela malo dražavno prvenstvo ter si z neverjetno predstavo prikolesarila prvo in drugo mesto, tako je Roglič še vedno v rumeni majici, Pogačar pa bo jutri ponovno oblekel belo.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Longest stage done ✅ tomorrow 🤔💥 🏔 @uae_team_emirates @dmtcycling @sciconsports @met_helmets @colnagoworld #ridetogether #uaeteamemirates #tdf

A post shared by Tadej Pogačar (@tadejpogacar) on

Skupni vrstni red po 12. etapi:
  1. P. ROGLIČ SLO 51:26:43
  2. E. BERNAL KOL +0:21
  3. G. MARTIN FRA 0:28
  4. R. BARDET FRA 0:30
  5. N. QUINTANA KOL 0:32
  6. R. URAN KOL isti čas
  7. T. POGAČAR SLO 0:44
  8. A. YATES VB 1:02
  9. M. A. LOPEZ KOL 1:15
  10. M. LANDA ŠPA 1:42

Ste že sodelovali v nagradni igri?

Aktivni.si vas tokrat razvaja s terapevtsko masažo, kot si jo privoščijo kolesarji!

Maser ekipe Ineos Marko Džalo, ki nam je zaupal vse iz zakulisja dirke po Franciji, bo nekomu izmed vas namreč podaril terapevtsko masažo, s katero se sproščajo in regenerirajo kolesarji ekipe. 

Kliknite na NAGRADNA IGRA in sodelujte!