(VIDEO) Maser ekipe Ineos: Prvi teden staviš na svežino, drugi teden na izkušnje, tretji teden na dah (o zakulisju dirke po Franciji)

(VIDEO) Maser ekipe Ineos: Prvi teden staviš na svežino, drugi teden na izkušnje, tretji teden na dah (o zakulisju dirke po Franciji) (foto: Danijel Čančarević) Danijel Čančarević
8. 9. 2020

Marko Džalo pri ekipi Ineos sicer dela kot maser, a razkriva, da ima še mnogo drugih vlog, ki so očem oboževalcev skrite. Kaj se dogaja v avtobusu, pred startom in po prečkanju cilja?

Dirka po Franciji ni zgolj edinstven medijski spektakel, ampak je posebna tudi za kolesarje in njihovo spremljevalno ekipo. Od drugih preizkušenj se razlikuje predvsem v dolžini, zato je precej napornejša, tako kolesarji kot njihovi spremljevalci pa se morajo še posebej izkazati, pravi Marko Džalo, ki je bil priča že petim rumenim majicam. 

Ne spreglejte nagradne igre Marka Džala na koncu članka! 

Marko je s skupino maserjev zadolžen predvsem za okrevanje kolesarske ekipe, ni pa to njegova edina vloga. Občasno mora skrbeti tudi za varnost kolesarjev, ko se pomikajo od avtobusa do startne linije: "Običajno imamo varnostnika, vendar če imamo v ekipi dva do tri zveznike, moramo vskočiti tudi ostali." V Markovi ekipi Ineos (bivša ekipa Sky) verjetno prepoznate predvsem Chrisa Frooma in Gerainta Thomasa. 

Več o tem, kaj se dogaja na avtobusu, pred startno črto in po tem, ko kolesarji prečkajo cilj, pa preverite v videu. 

Marko je v videu med drugim povedal: 

"Prvi teden gremo na svežino, drugi teden na izkušnje, tretji teden na dah. Smo že toliko časa v tem (delu), da znamo tudi na daljših dirkah varčevati z energijo, se spočiti, ko se lahko.

/.../ 

Spimo 4 do 5 ur na dan. Za maserje je bolj psihično kot fizično naporno, zaradi navijačev, novinarjev, skrbi za kolesarje, spravljanja kolesarjev od cilja do avtobusa med tisočimi ljudmi, ki te prosijo za bidon, kapo, suvenir ..."

NAGRADNA IGRA

Marko Džalo bo nekomu izmed vas podaril terapevtsko masažo, s katero se sproščajo in regenerirajo kolesarji ekipe Ineos. 

Odgovorite na nagradno vprašanje in se potegujte za masažo izpod rok strokovnjaka.

V nagradni igri lahko sodelujete do 20. 9. 2020.