Tadej Pogačar: "Če bodo noge prave, bom jutri poskušal nekaj storiti."

Tadej Pogačar: "Če bodo noge prave, bom jutri poskušal nekaj storiti." (foto: Instagram Tadej POgačar) Instagram Tadej POgačar
31. 8. 2020

Slovenski kolesarji so tretjo etapo dirke po Franciji prestali brez prask. Primož Roglič jo je v izjavi za RTV Slovenija označil celo kot "malce daljši prosti dan", medtem ko Tadej Pogačar, ki v skupnem seštevku zaseda četrto mesto, že razmišlja o napadu v torkovi četrti etapi, ki se bo končala z gorskim ciljem na Orcieres-Merlette.

Pogačar je po koncu tretje etape od Nice do Sisterona (198 km) že z nestrpnostjo pogledoval proti zaključku četrte. "Danes je bilo vse skupaj zelo sproščeno, a jutri bo zgodba drugačna. Če bodo noge prave, bom poskušal nekaj storiti," je dejal 21-letnik za spletno stran in družbena omrežja svojega moštva UAE Team Emirates.

Tudi Roglič (Jumbo-Visma) je po etapi slovenskim novinarjem RTV Slovenija v Sisteronu razlagal o mirni tretji etapi. "Malo daljši prosti dan, se temu reče. Dobrodošlo, čeprav je bilo nekaj dežja vmes in je bilo na koncu kar nervozno," je vseeno priznal Roglič, ki je v skupnem seštevku 15. z zaostankom 17 sekund za vodilnim Julianom Alaphilippom.

V tretji etapi je bil kot enajsti najboljši od Slovencev Luka Mezgec, ki pa znova ni bil najbolje postavljen v zaključku etape, ki ga je označil kot kaotičnega. "Na koncu je bil kaos, kot smo pričakovali. Ni bilo urejenega sprinterskega vlaka, kolikor sem sam videl. Pač tipičen sprint," je bil v izjavi za RTV Slovenija nekoliko nejevoljen 32-letni kolesar ekipe Mitchelton-Scott.

V torek bo od slovenskih kolesarjev Mezgec po vsej verjetnosti najbolj trpel, medtem ko bosta Pogačar in Roglič med favoriti za etapno zmago in rumeno majico. V vlogi pomočnikov v svojih moštvih bosta Matej Mohorič (Bahrain-McLaren) in Jan Polanc (UAE Team Emirates).

Četrta etapa kolesarske dirke po Franciji bo namreč prva z gorskim ciljem. Najboljše na Touru čaka 160,5 kilometrov dolga etapa od Sisterona do Orcieres-Merletta na 1825 metrih nadmorske višine. Zadnji vzpon je dolg dobrih sedem kilometrov s povprečnim naklonom 6,7 odstotka.

VIR: STA
Sodelujte v nagradni igri! Marko Džalo, Slovenec, ki je kot maser del ekipe Ineos, bo nekomu podaril terapevtsko masažo! Sodelujte TUKAJ