Tadej Pogačar je preživel tri karantene, a ima le eno željo: “Da bi letos dirkali!”

Tadej Pogačar je preživel tri karantene, a ima le eno željo: “Da bi letos dirkali!” (foto: instagram) instagram
28. 4. 2020

Mladi slovenski kolesarski as Tadej Pogačar je v pogovoru za STA izrazil upanje na nadaljevanje sezone, a obenem priznava, da bodo lahko v kolesarski karavani vsi skupaj srečni, če bodo v tem letu sploh dirkali.

V zelo kratkem obdobju se je lani tretje uvrščeni kolesar na dirki po Španiji za rojakom Primožem Rogličem in Špancem Alejandrom Valverdejem znašel kar v treh karantenah. Sprva po dirki po Združenih arabskih emiratih, nato v Monaku, zdaj pa še v domovini.

Po odličnem začetku sezone si ni predstavljal, da bo tako dolgo čakal na njeno nadaljevanje. Na prvi nastop na olimpijskih igrah in na dirki po Franciji bo moral torej še malce počakati.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Another! Can’t describe how happy I am. Teamwork on point all race. Thanks guys 🙏 @uae_team_emirates @dmtcycling @colnagoworld @met_helmets @sciconsports

A post shared by Tadej Pogačar (@tadejpogacar) on

Ne verjame pa, da lahko Tour poteka brez gledalcev, saj kot pravi, 200 kilometrov ceste ni moč zapreti kot denimo dvoran in stadionov.

Tadej je tudi povedal, da še nikoli v življenju ni preživel toliko časa na trenažerju, na Instagramu pa je zapisal: “V teh dneh je težko najti motivacijo, a če se ozrem nazaj in se spomnim vseh čudovitih trenutkov in norih atmosfer, potem od sreče dobim kar kurjo polt. Odštevam dneve, ko bomo ponovno na cestah doživljali te najboljše občutke.”