Konec tedna v Bovcu razstavljene fotografije Dava Karničarja

Konec tedna v Bovcu razstavljene fotografije Dava Karničarja (foto: Rožle Bregar) Rožle Bregar
24. 12. 2019

Rožle Bregar bo ta vikend v sklopu festivala BOFF na ogled prinesel fotografije z odprave na Denali, kjer se je v preteklem letu mudil z Davom Karničarjem. 

Konec tedna v Bovcu filmski festival BOFF

Festival filmov o športih in avanturah v naravi ter o naravi sami med 28. in 30. decembrom v Kulturnem domu Bovec tudi z razstavo fotografij Rožleta Bregarja izpod Everesta in z Denalija z Davom Karničarjem ter z okroglo mizo o turistični preobremenjenosti narave in infrastrukture.

Rožle Bregar

Trinajsti bovški filmski festival s polnim imenom Bovec Outdoor Film Festival by Fjällräven, ki prinaša 32 filmov in spremljevalne prireditve, se v soboto 28. decembra v Kulturnem domu Bovec začenja s prvimi projekcijami. Hkrati bo vse dni festivala, do vključno ponedeljka, 30. decembra, na ogled tudi razstava fotografij Rožleta Bregarja z naslovom Ti sam greš.

Rožle je na BOFFu znan kot filmski ustvarjalec, med drugim je soavtor nagrajenih filmov Zadnji ledeni lovci in Nepoškodovane / The Undamaged. Nekdanji športni plezalec pa je tudi fotograf. Tokrat bo razstavil svoje fotografije izpod Everesta in z Denalija, kjer se je mudil z Davom Karničarjem. Z režiserjem Mihom Kačičem sta s Karničarjem snemala film z enakim naslovom – Ti sam greš. Snemanje bosta nadaljevala in dokončala tudi po njegovi smrti. 

Ogledali si bomo lahko ene zadnjih fotografij pokojnega Dava in se ga spominjali... Kot je sam dejal, njegovo bivanje nikoli ne bo izzvenelo... 

"S smučmi sem se peljal z najvišje točke do vznožja veličastne gore. Izpolnil sem pričakovanja, moje bivanje ne bo izzvenelo v plehkosti namišljenih vrednot. Ker sem verjel, da je tudi meni zaupana posebna naloga, sem jo poiskal, razkril, udejanil. Četudi je moj prispevek zanemarljivo majhen, je sestavni del zgodovine planeta, o katerem se bodo nekoč, nekje pogovarjali…"
Iz knjige Z Everesta

Res je Davo, o tvojih dogodivšičinah se bomo pogovarjali in jih občudovali!

Vabljeni na festival BOFF, da si ogledate fotografije, filme in prisluhnete tudi zanimivi ter aktualni okrogli mizi o preobremejenosti narave in infrastrukture z obiskom turistov, ki je na sporedu v nedeljo, 29. decembra, z začetkom ob 17. uri in jo bo vodil Jernej Stritih (Stritih svetovanje za trajnostni razvoj). 

Udeležba na okrogli mizi in predavanjih je brezplačna.

Program festivala je na voljo tukaj. 

boff.si

Facebook BOFF

Značke: boff