Ste videli te iskrene solze sreče Lovra Kosa, ko je prvič skočil do zlata (VIDEO)

10. 2. 2024
Deli
Nisem pričakoval te zmage. Dobri skoki so jo prinesli in sem jo zelo vesel (foto: Profimedia)
Profimedia

Slovenski smučarski skakalec Lovro Kos je zmagal na prvi tekmi za svetovni pokal v Lake Placidu v ZDA in prvič posamično slavil v pokalu. Drugi je bil Japonec  Kobayashi, tretji Norvežan Lindvik (277,8). Na 19. mestu je bil Domen Prevc (258,8).

Kos je z današnjo zmago v Lake Placidu dosegel svojo prvo in 113. slovensko prvo mesto na tekmah svetovnega pokala. Skakalci imajo skupno sedaj 92 zmag, od tega 79 posamičnih, 12 ekipnih ter eno superekipno.

In prav solze sreče ob prvi zmagi v svoji karieri je Lovro ganil vse prisotne in tudi mednarodno skakalno zvezo, ki je objavila ganljiv video s priposm - “Prva zmaga v svetovnem pokalu mu pomeni tako veliko."

"Nisem pričakoval te zmage. Dobri skoki so jo prinesli in sem jo zelo vesel. A je pred nami še dolg dan za večerno tekmo dvojic," je v prvi izjavi za organizatorje povedal Kos.

Pred tem je imel že dve zmagi, od tega eno na superekipni tekmi dvojic letos v poljski Wisli ter pred dvema letoma na ekipni tekmi v Oslu.

Sicer je z naskokom najboljši med Slovenci s 23 posamičnimi zmagami Peter Prevc, sledijo Primož Peterka (15), Primož Ulaga (9) in Robert Kranjec (7).

Nika Prevc je 28. januarja na Ljubnem dosegla prejšnjo slovensko zmago. Skakalke imajo 18 posamičnih ter dve ekipni zmagi, od tega eno superekipno, Slovenija pa je dvakrat slavila tudi na tekmah mešanih ekip.

Med skakalkami je posamično s šestimi zmagami, vse je dosegla v tej sezoni, Prevc prva, Nika Križnar je ostala pri petih zmagah. Na tretjem mestu je s tremi zmagami dvakratna olimpijska zmagovalka Urša Bogataj, ki je zaradi nosečnosti marca lani prekinila kariero.

Preberite še: 

Hvala, Peter Prevc! Eden najboljših skakalcev vseh časov, ki je 57-krat stopil na oder za zmagovalce, naznanil konec kariere

 

Novo na Metroplay: "Ljudje smo vedno bolj odprti za psihoterapijo" | Drago Švajger