Hrvaški nogometni zvezdnik Luka Modrić razkril, kje bo z družino živel po koncu kariere

28. 5. 2024
Deli
Modrić ni povedal, do kdaj namerava igrati profesionalni nogomet, se pa počuti močnega. (foto: Profimedia)
Profimedia

Kapetan hrvaške nogometne reprezentace Luka Modrić ne razmišlja še o športnem pokoju, čeprav je najstarejši član ekipe Real Madrida. V soboto upa, da bo odigral nekaj odličnih minut proti Borussiji iz Dortmunda v finalu Lige prvakov.

Modriću, ki za Real Madrid igra od poletja 2012, pogodba poteče čez mesec dni. O pogajanjih z upravo glede podaljšanja sodelovanja ni želel govoriti ne za španske, ne za hrvaške medije.

"Ne morem reči ničesar. Zdaj je finale Lige prvakov, zato moramo biti osredotočeni. Ostalo bo znano, ko bo pravi čas," je odgovoril.  Španski prvak Real Madrid se bo v soboto v Londonu pomeril z Borussio Dortmund, petouvrščeno ekipo nemškega prvenstva. To je njegova zadnja tekma v sezoni. 

Preberite še: 

"Komaj čakam to tekmo. Nanjo se pripravljam, kot da bom igrala. Če ne bom igral od začetka, bom vstopil kasneje," je pojasnil hrvaški vezist."Počutim se zelo dobro, fizično in psihično," je opozoril Modrić, najstarejši igralec madridskega Reala, je v tej sezoni nastopil na 45 tekmah, od tega polovico v začetni enajsterici.

Trener Carlo Ancelotti izvaja klubsko politiko pomlajevanja ekipe, zato Hrvata pogosto pusti na klopi.

"Na začetku mi je bilo težko razumeti, saj sem bil vso svojo kariero v začetni enajsterici. Kasneje sem sprejel svojo novo vlogo in mislim, da sem igral dobro in da je trener zadovoljen," je izjavil Luka ter diodal, da "nikoli ne bo sprejel", da ne bo igral, ampak se bo "boril" za mesto v ekipi, a bo ekipi na voljo, ko bo to potrebno.

"Mislim, da mi je to doslej dobro uspelo,« je poudaril. Rekel je, da je njegov odnos z Ancelottijem bolj ali manj tako dober kot vedno.

"Odnos se ni veliko spremenil. Spoštujeva se in se pogovarjava kot vedno. Seveda pa nisem srečen, ko ne igram," je dejal. Modrić ni povedal, do kdaj namerava igrati profesionalni nogomet, se pa počuti močnega.

Ne želi biti trener

Zatrdil je, da ne razmišlja o trenerskem poslu, ampak le o nadaljnjem igranju. "Svojo igralsko kariero želim končati v Real Madridu. Moje sanje so, da se poslovim od igranja v klubu svojega življenja, v svojem domu,"je izjavil.

Dejal je, da upa, da bo nekega dne na Santiagu Bernabeu doživel slovo, kot ga je prejšnji konec tedna imel njegov 34-letni soigralec Toni Kroos. S predsednikom Florentinom Perezom je v dobrih odnosih, predsednik pa je do njega "vedno prijazen".

Ostal bo v Madridu

"Ko bom končal kariero, bom ostal v Madridu. To je naš načrt. Družina, žena in otroci, igrajo pomembno vlogo pri mojih odločitvah," je izjavil. "V Madridu so srečni, tukaj se počutijo kot doma, tukaj so njihovi prijatelji. Madrid je naš dom. Ljudje nas imajo radi in spoštujejo, zato smo zadovoljni," je zaključil.

Preberite še: