Majska rekreacija

Phod (foto: Shutterstock.com) Shutterstock.com
4. 5. 2012

Že res, da maja slavimo ljubezen in mladost, čisto upravičeno pa tudi rekreacijo, saj je v tem mesecu najavljenih več kot 700 dogodkov.

Dobrodelni Leo tek v Novem mestu

To nedeljo bo potekal dobrodelni Leo tek v Novem mestu. Dobrodelen zato, ker bo izkupiček namenjen nakupu prenosnega računalnika za devetletnega dečka iz Novega mesta, ki ima od rojstva okvarjeno hrbtenjačo, ima tudi znake avtizma, pestijo pa ga še težave s številnimi alergijami.

Omenjeni pripomoček bi dečku olajšal vsakodnevno delo v šoli in doma ter tako prispeval k njegovemu hitrejšemu napredku in razvoju.

Tekli boste na ŠRC Portoval, dolžini pa bosta za odrasle 5 in 7 kilometrov, za otroke pa 300 in 800 metrov.

Informacije: leo-nm.webs.com.

Pohod humanosti

Čez teden dni pa se pripravite na Pohod humanosti, ki ga v petek, 11. maja, v Ljubljani pripravlja Rdeči križ. Zbirno mesto zanj bo ob devetih dopoldne pred Humanitarnim centrom OZRK Ljubljana, na Tržaški 132, hoje do Koseškega bajerja in nazaj pa bo za deset lahkih kilometrov. Na cilju pripravljajo tudi meritve krvnega pritiska, holesterola in trigliceridov.

Informacije: www.ljubljana.ozrk.si.

56. Pohod

Seveda ne moremo mimo največjega in najbolj množičnega rekreativnega dogodka pri nas – 56. Pohoda 2012 oziroma pohoda in teka ob žici okupirane Ljubljane, kot smo mu nekdaj rekli.

Ta bo potekal od četrtka, 10. maja, do vključno sobote, 12. maja.

Prva dva dneva se bodo dobro nahodili predšolski otroci, učenci in dijaki, samo v soboto pa na peščeni poti okoli mesta pričakujejo deset tisoč pohodnikov vseh starosti in sposobnosti ter okoli pet tisoč tekačev na 12 ali 29 kilometrov. Vabljeni tudi vi!

Informacije: www.pohod.si.

Vse majske prireditve najdete tudi v našem koledarju dogodkov!