Manj zime - več teka

Manj zime - več teka! (foto: Shutterstock.com) Shutterstock.com
12. 1. 2012

Poleg gospodarske in finančne krize nas vedno bolj tepe tudi podnebna kriza in za zdaj bolj slabo kaže s snegom v dolinah. To je za tiste, ki se pripravljajo na letno sezono suhega teka, sicer odlična priložnost in obeta gnečo po mestnih parkih, bližnjih gozdičkih ali zavitih poljskih poteh ter (spet) rekordne udeležbe na tekaških prireditvah.

Mali kraški maraton

Prva velika se obeta že čez malo več kot dva meseca in se ji reče Mali kraški maraton. Prijave za teka na 8 ali 21 kilometrov po Krasu, ki bosta 25. marca, so že odprte in so do 14. januarja najcenejše.

Informacije: www.kraskimaraton.com.

Tek na smučeh

Zima doslej res še ni pokazala zob, ampak sneg se pa za prvo silo tudi najde. Recimo v Ratečah imajo mešanico naravnega in umetnega snega, urejene tekaške smučine pa pridno vsak dan izkoriščajo predvsem za organizacijo začetnih in nadaljevalnih tečajev

Informacije: www.ponca.si.

Smučarski praznik

Sicer pa se prihodnji teden, na koncu Zgornjesavske doline, obeta pravi smučarski praznik, in to z odprtjem nordijskega centra v Planici in s prvim svetovnim dnevom snega, ki bo 22. januarja. Pripravljajo snežno deželo v bližini izteka planiške velikanke, obljubljajo pa veliko zabave za otroke, ki bodo skakali s Francijem Petkom, in odrasle, ki boste tekli s Petro Majdič.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri