Mia Krampl in Lučka Rakovec: "Najboljši prijateljici, ena olimpijska vozovnica."

Mia Krampl in Lučka Rakovec: "Najboljši prijateljici, ena olimpijska vozovnica." (foto: Instagram) Instagram
19. 5. 2020

Mia Krampel in Lučka Rakovec sta mladi slovenski športni plezalki, ki sta s svojo zanimivo zgodbo in z bojem za eno preostalo olimpijsko vstopnico za Tokio, pred dnevi prišli tudi na strani velikega New York Timesa.

Olimpijske igre so preložene na drugo leto, a zgodba ostaja. V francoskem Toulousu je v začetku letošnjega potekala zadnja letošnja tekma v športnem plezanju, ki je imela zgolj en cilj – določiti nove tekmovalce za pot na olimpijske igre v Tokio 2020. Že pred finalom osmih najboljših plezalk v kombinaciji hitrosti, balvanov in težavnosti, je bilo jasno, da se bo Janji Garnbret, svetovni prvakinji, pridružila še ena Slovenka – Mia Krampl ali Lučka Rakovec.

V finalu je po hitrosti in balvanih precej bolje kazalo Rakovčevi, evropski prvakinji v težavnosti, nato pa je prav težavnost, v kateri je Kramplova svetovna podprvakinja, vse obrnila na glavo. Golničanka je po popolnem preobratu prehitela dobro prijateljico za en gib in si tako zagotovila mesto na olimpijskih igrah, kjer bo sploh prvič v zgodovini prisotno tudi športno plezanje.

“Na zmagovalnem odru so bile solze žalosti. Lučka je moja zelo dobra prijateljica in vedela sem, kako si tudi ona želi na olimpijske igre, a tekma je tekma,” je objokana po tekmi povedala simpatična Kramplova.

V New York Timesu se tudi niso mogli načuditi mali Sloveniji, dvomilijonski državi, ki je v zadnjih letih ustvarila toliko odličnih športnih plezalk, med katerimi je seveda popolna kraljica Janja Garnbret, ki je imela prva med vsemi plezalkami zagotovljeno mesto na Olimpijskih igrah.

 Preberite še: Rok Rozman: "Jutri nam grozi razprodaja slovenske narave!!"