Najbogatejši individualni športi v letu 2012

4. 1. 2013

Na PokerStars so naredili zanimiv pregled minulega leta, kamor so uvrstili 10 najbogatejših individualnih športov in športnikov. Med njimi so na prvem mestu golf turnirji, konjske dirke in poker prvenstva. Med deseterico najbogatejših pa se uvrščata še tenis in boks.

Lestvica najbogatejših individualnih športov

1.    FedEx Cup: Najbogatejši turnir golfa na svetu je letos septembra namreč osvojil Brandt Snedeker in ob tem prejel neverjetnih 10 milijonov dolarjev.

2.    Svetovno prvenstvo v pokru: Vsakoletni turnir v Las Vegasu gosti na tisoče ljubiteljev žetonov in kart. Na letošnjem osrednjem turnirju je zmagal Greg Merson in domov odnesel 8,5 milijona dolarjev.

3.    Dubai World Cup: Tudi konjske dirke prinašajo na milijone dolarjev. Džokej Mircu Demuro je za zmago s svojim konjem Victorio Piso v marcu prejel 6 milijonov dolarjev.

4.    Breeder's Cup Classic: Tradicionalne konjske dirke v Kentuckyju je osvojil Brian Hernandez in domov odnesel 5 milijonov dolarjev.

5.    Japan Cup: Konjske dirke so priljubljene tudi na Japonskem.  Pred slabim mesecem dni je dirko osvojil Yaunari Iwata, za nagrado pa je prejel 3,1 milijona dolarjev.

6.    WBO Champion of the Decade: Tudi v boksu se obračajo visoke denarne vsote. Juan Manuel Márquez je decembra minulo leto premagal svojega rivala Mannyja Pacquiaota in osvojil 3 milijone dolarjev.

7.    Australian Open Men's Singles: V januarju je srbski teniški as Novak Djokovič z zmago v Avstraliji domov odnesel več kot 2,3 milijona dolarjev.

8.    Australia Open: Še en teniški turnir na istem prvenstvu se je zapisal med najbogatejše individualne športe, in sicer z ženskimi igralkami. Beloruska teniška igralka Victoria Azarenka je postala edina ženska med top 10 tenis igralci na svetu, z zmago nad Mario Sharapovo je prejela 2,3 milijona dolarjev.

9.    US Open Men's Singles: 1,9 milijona dolarjev je šlo v roke Andyju Murrayju, ki je na tekmi premagal Novaka Djokovića.

10.    PokerStars Carribean Adventure Main Event: Borzni posrednik in amaterski igralec pokra John Dibella je poskrbel za pravo presenečenje na enem izmed največjih poker turnirjev na svetu. Med več tisoči igralci je namreč osvojil zmago na turnirju na Bahamih in osvojil 1,7 milijona dolarjev.