Nekdanja atletinja Brigita Langerholc uči jogo in pravilno dihanje, hčerke obožujejo konje in naravo

Nekdanja atletinja Brigita Langerholc uči jogo in pravilno dihanje, hčerke obožujejo konje in naravo (foto: Instagram Brigita Langerholc) Instagram Brigita Langerholc
18. 3. 2021

Brigita Langerholc Žager je naša nekdanja uspešna slovenska atletinja, olimpijka, na poletnih olimpijskih Igrah v Sydneyu leta 2000 je dosegla 4. mesto v teku na 800 m in za manj kot dve sekundi zgrešila srebrno medaljo. 

No danes je Brigita gospa magistra ekonomije, mamica in žena ter se aktivno ukvarja z jogo, učenjem pravilnega dihanja in vizualizacijo za mlade športnike.

profimedia

Brigita Langerholc Žager je že v otroštvu bolehala za hudo obliko astme in raznovrstnimi alergijami. Takrat si ni predstavljala, da bo v odrasli dobi lahko dihala s polnimi pljuči, niti to, da bo kdaj postala vrhunska športnica ali tekla celo v finalu na olimpijskih igrah. Pri tem so ji najbolj pomagale različne dihalne tehnike. Že v srednji šoli je začela vaditi jogo, vzhodnjaške tehnike umirjanja, meditacijo, vizualizacijo ...

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Brigita Langerholc (@brigitalangerholc)

 

V enem od intervjujev je povedala, da je bil ključen trenutek, ko je spoznala tehniko dihanja iz učenja Wima Hofa. Mimogrede knjiga Metoda Wima Hofa je ravno pred dnevi izšla pri založbi Primus.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Brigita Langerholc (@brigitalangerholc)

Brigita, ki je po koncu športne kariere zapadla kar v hudo depresijo, že nekaj časa vodi kar nekaj skupin joge, med epidemijo je dihanje in jogo vodila tudi preko spleta, saj je vedela, da v tako čudnih časih ljudje najbolj potrebujejo kisik, naravo in gibanje.

Poleg joge pa ima Brigita tudi svoj atletski klub v Naklem, kjer pa kljub končanemu izpitu za trenerja bolj malo uči. V zadnjem času se bolj izobražuje, želi pa si, da bi v kratkem združila tako znanja iz atletike kot joge, dihalnih tehnik in tudi podjetništva.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Brigita Langerholc (@brigitalangerholc)

 44-letna Gorenjka je že trinajst let srečno poročena z Urošem, športnim managerjem, in ima tri hčerke - desetletno Tayo, leto dni mlajšo Aljo in šestletno Nio, vsi skupaj pa najbolj uživajo v gibanju in naravi. No punce so še posebej navdušene nad konji in prav vse uživajo v jahanju in negi teh čudovitih živali.