Nekdanji smukač Andrej Jerman je trener odlične ženske smučarske reprezentance. Živi v Oslu in tekoče govori norveško

11. 2. 2024
Deli
V vseh teh letih se je Jerman naučil tudi tekoče govoriti norveško, tako da se na Norveškem zares počuti kot doma. (foto: Profimedia)
Profimedia

Dvakratni zmagovalec smuka za svetovni pokal Andrej Jerman je športno pot končal pred desetimi leti. 45-letni olimpijec je že pred devetimi leti svojo poklicno pot nadaljeval v Oslu na Norveškem, kjer je svoje trenerske izkušnje začel nabirati na nižji ravni, v lokalnem klubu Ready Alpin.

Marljivi in disciplinirani športnik je počasi stopal višje, tako da je letos postal trener v norveški ženski ekipi za hitre in tehnične discipline. V vseh teh letih se je naučil tudi tekoče govoriti norveško, tako da se na Norveškem zares počuti kot doma.

Menda je Jermana za svojega trenerja želela tudi naša najbolj hitra smučarka Ilka Štuhec, a ji je nekdanji reprezentančni kolega svetoval naj raje vzame hrvaškega strokovnjaka Natka Zrnčića-Dima, saj je sam želel ostat na Norveškem, kjer so pogoji za tekmovalce sicer podobni kot v Sloveniji in menda daleč od najboljših reprezentanc.

A očitno klenemu Gorenjcu ugaja Norveška, tako da zaenkrat ostaja v deželi snega, fjordov in ledenikov. Prav tako so z delom zmagovalca smukov v Garmisch-Partenkirchnu (2007) in Bormiu (2009) zadovoljne odlične Norvežanke, ki pravijo, da že dolgo ni bilo tako dobrega vzdušja v njihovi ekipi.

Preberite še: 

Ste videli te iskrene solze sreče Lovra Kosa, ko je prvič skočil do zlata (VIDEO)

Novo na Metroplay: "Ljudje smo vedno bolj odprti za psihoterapijo" | Drago Švajger