Odbojkarji v ponedeljek ob 17. uri skupaj z Rogličem in Pogačarjem na sprejemu na Kongresnem trgu!

Odbojkarji v ponedeljek ob 17. uri skupaj z Rogličem in Pogačarjem na sprejemu na Kongresnem trgu! (foto: Instagram) Instagram
29. 9. 2019

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca bo predvidoma še ponoči prispela nazaj v domovino, v ponedeljek, 30. septembra ob 17. uri, pa jo v središču Ljubljane čaka velik sprejem. Na njem se bosta odbojkarjem pridružila tudi kolesarska šampiona Primož Roglič in Tadej Pogačar ter kajakaši na čelu s svetovnima prvakoma Evo Terčelj in Nejcem Žnidarčičem.

Odbojkarji imajo po informacijah iz slovenskega tabora za danes ob 23.30 predviden povratni let iz Pariza. Tako bi morali v odsotnosti zamud na brniško letališče prispeti okoli enih ponoči.

Ljubitelji športa pa boste na svoj račun prišli še v ponedeljek, ko bo ob 17. uri v središču Ljubljane na Kongresnem trgu na sporedu veliki sprejem za odbojkarje, ki so v finalu proti Srbom priigrali srebrno kolajno!

Za slovenske odbojkarje je v živo v sloviti pariški dvorani Bercy navijal tudi predsednik države Borut Pahor, ki je eden izmed številnih slovenskih navijačev, ki so se odpravili v Pariz. Vsaj 2000 naj bi jih v francosko prestolnico prišlo z organiziranim prevozom.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

One for the media, one for myself 🤦‍♀️🤣🥂🤘🇪🇸💃 @jumbovisma_road @lavuelta 📸Cor Vos #prvi

A post shared by Primoz Roglic (@primozroglic) on

Ljubitelji odbojke in slovenskega športa, ki se bodo dovolj hitro vrnili iz Pariza, in ostali, ki se na pot niso odpravili, v ponedeljek, 30. septembra, torej vabljeni na Kongresni trg.

Na Kongresnem trgu se bosta odbojkarjem pridružila tudi kolesarska asa Roglič in Pogačar, ki sta blestela na nedavni Vuelti.

Oba nastopata še na cestni dirki na svetovnem prvenstvu v Yorkshiru, kjer sta prav tako med aduti za nov uspeh slovenskega športa.

Slovenski kolesarji so tik pred odhodom na start cestne dirke v Yorkshiru posneli video in v njem v en glas odbojkarjem sporočili: "Dajmo, fantje, na zmago!"

Na Kongresnem trgu bodo navijači obenem lahko pozdravili tudi dobitnike kolajn s svetovnega prvenstva v kajaku in kanuju.

V španskem Seu d'Urgellu je kajakašica Eva Terčelj postala svetovna prvakinja v slalomu, Nejc Žnidarčič pa v spustu. Kanuist Luka Božič je bil v slalomu tretji.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Waaaa WORLD CHAMPION ! ! Speachless. Thank you all for your support and messages!

A post shared by Eva Terčelj (@terceljeva) on

Proslavljanje slovenskega športa bi lahko v prihodnosti postalo tudi institucionalizirano. Olimpijski komite Slovenije je namreč ta teden predlagal, da bi 1. oktober postal državni praznik, dan športa, ki sicer ne bi bil dela prost.

O pobudi bo že v torek razpravljal pristojni parlamentarni odbor, še pred tem pa naj bi o njej spregovorili tudi pri predsedniku republike Borutu Pahorju.

Vir: STA

Preberite še: Kdo je glavna maskota slovenske odbojkarske reprezentance? 

in Spoznajte glavna navijača Klemna Čebulja!