OI 2022: Prva okužba v slovenski olimpijski reprezentanci

OI 2022: Prva okužba v slovenski olimpijski reprezentanci (foto: Profimedia) Profimedia
28. 1. 2022

V olimpijsko vas v Zhangjiakou je prispel del slovenske olimpijske reprezentance in na žalost se je zgodila tudi prva okužba. 

Zimske olimpijske igre so na sporedu že 4. februarja, zato so se športniki počasi začeli zbirati v olimpijski vasi. Z letalom je srečno prispelo tudi nekaj naših športnikov.

Postopek je takšen, da mora ves tovor in ljudje, ki prispejo na olimpijske igre, takoj oditi v mehurček, s katerim želijo organizatorji preprečiti izbruh okužb s koronavirusom. Pred tem pa morajo športniki in ostali v ekipi opraviti še nekaj obveznosti, med drugim tudi obvezno testiranje. Pozitiven je zaenkrat en naš športnik, in sicer nosilec zastave na slovesni otvoritvi deskar Žan Košir. V poznih večernih urah je sledil ponovni test, ki je zjutraj potrdil okužbo z novim koronavirusom. Poleg Žana je bil pozitiven tudi serviser ekipe, Darko Centrih. Rezultat ponovnega testa še ni znan. 

Profimedia
Kaj se zgodi s športniki, ki so na testu pozitivni?

Tudi na ta scenarij so se organizatorji pripravili. Za vse, ki se na testu izkažejo za pozitivne na covid-19, sledi obvezen protokol, in sicer izolacija v posebnem hotelu, kjer je na voljo internet, telovadnica, prostori za športnike in prostočasne aktivnosti. 

Športnik (ali druga oseba iz ekipe) mora ostati v izolaciji, v kolikor ne kaže nobenih simptomov, dokler dva PCR testa ne pokažeta negativnega izvida v razmaku najmanj 24 ur. Žan Košir se sicer počuti dobro in zaenkrat ne kaže nobenih simptomov. Držimo pesti, da bo skupaj s še eno slovensko športnico lahko mahal z zastavo na otvoritvi. Že veste, katera športnica mu bo pomagala? Preverite TUKAJ

Moto: NAŠI USPEHI SO SESTAVLJENI IZ VAŠEGA NAVDUŠENJA
OKS promocijsko gradivo

V kampanji za olimpijske igre je med drugim nastal mega navijaški mozaik, s katerim želimo Slovenci našim športnikom pokazati, da imajo pri nas izjemno veliko podporo.

Mega navijaški mozaik je sestavljen iz fotografij nosilcev slovenske bakle, ki so jo pred olimpijskimi igrami v Tokiu ponesli skozi 211 slovenskih občin in pokazali, da Slovenci zelo radi ustvarjamo olimpijske vsebine in vedno podpiramo naše olimpijce. Na drugi strani pa so lahko navijači v mega navijaški mozaik oddali svoje fotografije podpore tudi v jesenski digitalni akciji, ki jo je OKS pripravil skupaj z nekdanjim odličnim olimpijcem Filipom Flisarjem. Prav zato je glavni moto kampanje: NAŠI USPEHI SO SESTAVLJENI IZ VAŠEGA NAVDUŠENJA.