Pohodi, turno smučanje in sankanje za konec tedna

Pohodi, turno smučanje in sankanje za konec tedna (foto: Profimedia) Profimedia
29. 1. 2015

Zvezdogledi napovedujejo boljše leto, z več sreče, denarja ter tudi gibanja in športa. A zvezde namesto nas ne bodo migale, zato, če še niste, vzemite stvari v svoje roke. Po možnosti vsak dan, saj medicina priporoča dnevno vsaj pol ure gibalne oziroma športne dejavnosti na svežem zraku.

Za popestritev pa ob koncu tednov vpletite tudi kakšno udeležbo na rekreativnih dogodkih, ki vam jih nekaj ponujamo tudi tokrat.

Sicer pa bodite v teh dneh pozorni na morebitno dovolj debelo snežno odejo, ki bo v dolinah ponekod pomenila tudi urejene smučarske tekaške proge, tečaje teka na smučeh ali pa vsaj pobeljen bližnji grič za sankanje.

Med tednom pa ne zamudite obiska stičišča idej tudi za rekreacijo, ki ga za vas odpirajo na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču. Sejem Turizem in prosti čas bo tam odprt med 28. in 31. januarjem.

Pohodi, turno smučanje in sankanje

Na prvega februarja pa lahko združite lahek pohod, čudovite razglede in turno smučanje ali sankanje na Gorenjskem. Zborno mesto bo pri gostilni Rot na Bohinjski Beli ob 8.30, Galetovec pa boste osvojili v približno dveh urah. V pastirski koči pod vrhom dobite čaj in spominsko kolajno, poskrbljeno bo tudi za jedačo. Če bodo snežne razmere ugodne, sta mogoča tudi vzpon in spust s smučmi ali sanmi.

Informacije: www.bohinjskabela.si.

Če pa vas bo kam 'vleklo' že 31. januarja, pomislite na dolenjski pohod S cvičkom med vinogradi ali na prekmurski Blažev pohod po bogojinskih goricah.