Presenečeni boste, kaj je pred nogometom treniral Adam Gnezda Čerin, največji tekač slovenskih junakov v Nemčiji

1. 7. 2024
Deli
Presenečeni boste, kaj je pred nogometom treniral Adam Gnezda Čerin, največji tekač slovenskih junakov v Nemčiji (foto: Profimedia)
Profimedia

Adama Gnezda Čerin prihaja iz Idrije, ki je sicer zelo športno mesto. Naj spomnimo, da se Idrijčan Jan Tratnik trenutno poti na Dirki po Franciji, Adama pa seveda na evropskem prvenstvu v nogometu v Nemčiji.

Danes bo Gnezda Čerin eden glavnih adutov slovenske reprezentance, ki se bo pomerila s Portugalsko v Frankfrurtu.

Slovenski vezist, katerega glavna naloga je tek po igrišču, pa kot otrok sprva ni izbral nogometa, ampak akrobatiko. In ko so imeli v Modri dvorani trening akrobatike, so zraven njih trenirali nogometaši.  

Preberite še: 

“To mi je vedno bolj postajalo zanimivo, vsak trening sem gledal okoli te ograje, kaj se dogaja na drugi strani, kjer so bili nogometaši, in sem tudi staršem rekel, da bi rad poskusil z nogometom, da mi je akrobatika všeč, ampak da se bolj vidim v nogometu,” je povedal v intervjuju za Delo.

Adam (24) še vedno misli, da mu treningi akrobatike še danes pomagajo na igrišču, da lažje preskakuje vse ovire in padce.

Adam je sicer že okoli desetega leta zapustil klub v Idriji in se vpisal v ljubljanski Bravo. No, pri petnajstih letih pa je že igral za Domžale, kjer je tudi debitiral kot profesionalec. Za trenerja Simona Rožmana še danes pravi, da je bil najbolj pomemben trener v njegovi karieri. Adama trenutno igra v Grčiji, za veliki Panathinaikos.
 
Zagotovo se bo simpatični Adam, ki je bil kot otrok pravi knjižni molj, tudi danes v Frankfurtu proti veliki Portugalski, držal pravila: "Ni pomembno, kdo doseže gol. Dober rezultat dosežemo, če igramo drug za drugega in se `mečemo na zobe`.”

Preberite še: 

Novo na Metroplay: "To so osnovni stebri zdravja" | Nina Dušić Hren