Tadej Pogačar o 'posebnem' odnosu z Jonasom Vingegaardom: "Z Jonasom se vidiva …"

1. 7. 2024
Deli
Velika tekmeca in največja favorita za zmago na Tour de France že tretje leto zapored Tadej Pogačar in Jonas Vingegaard imata poseben odnos. (foto: Profimedia)
Profimedia

Velika tekmeca in največja favorita za zmago na Tour de France že tretje leto zapored Tadej Pogačar in Jonas Vingegaard imata poseben odnos.

Že pred začetkom dirke po Franciji je 25-letni Slovenec spregovoril o odnosu z branilcem naslova.

Preberite še: 

"Že tako je zelo težko zmagati na eni tritedenski dirki in Giro res ni bil lahek. Moral sem biti v dobri formi in dati vse od sebe, da sem lahko zmagal. Po mojem mnenju je kombinacija Giro-Tour velik izziv," je Pogačar povedal v intervjuju za Wielerflits.

Kljub temu je Pogačar pridobil popolno zaupanje ekipe UAE Team Emirates, saj so vsi njegovi kolegi rekli, da je on vodja ekipe, kljub izjemni kakovosti postave. Kljub temu, da je že dirkal - in zmagal - na Giru d'Italia, je glavni favorit, kar dokazuje, kako močan prihaja na dirko in kako se še naprej razvija kot kolesar.

Njegov glavni tekmec je seveda Vingegaard, ki se vrača po poškodbi po skoraj treh mesecih odsotnosti z dirkanja. In Jonas je že v drugi etapi pokazal, da je izvrstno pripravljen, in da je ponovno eden od glavnih kandidatov za zmago.

Na vprašanje, kakšen odnos imata z Dancem, je Pogačar odgovoril: "To je nekaj posebnega. Z Jonasom se vidiva le enkrat na leto, pravzaprav v mesecu juliju. Neverjetno je, da se vpisujeva v zgodovinske knjige kot tekmeca, kot rivala. Lahko cenim to rivalstvo, ker spoštujem Jonasa. Všeč mi je, ko ga vidim tukaj na začetku dirke."

Danes je na dirki bolj miren dan za glavne favorite za skupno zmago, a jutro, na četrti gorski etapi, pa bosta Tadej in Jonas zagotovo spet mirila moči in sapo.

Preberite še: