Primož Peterka bo v Planici treniral mlade Kitajke

Primož Peterka bo v Planici treniral mlade Kitajke (foto: Profimedia) Profimedia
31. 7. 2019

Nekdanji izjemni skakalec Primož Peterka je z Jelkom Grosom in Bojanom Joštom sredi poletja odpotoval na Kitajsko, v Handžhou, kjer so testirali nekaj športnic starih od 13 do 17 let. Večina deklic se je ukvarjala z odbojko ali je bila vpeta v kakšen drug šport, za smučarske skoke pa še niso slišala.

Slovenski in kitajski strokovnjaki so skupaj izbrali 15 deklet, 14 jih je zdaj na pripravah v Sloveniji. Načrt je, da bodo dekleta živela in trenirala pri nas, dvakrat na leto pa obiskala svoje družine na Kitajskem.

"Dela je veliko. Za zdaj uživam v tem, kot še nisem nikoli," je za Sportal dejal slovenski skakalni šampion. Dodal je: "Dekleta so zelo skočna in so vse presenetila. Tudi na snegu se znajdejo, pa čeprav so ga v Planici v petek zjutraj šele prvič videla."

"Nastanjeni smo v Kranjski Gori, v prihodnje pa se bomo preselili v hišo v Podkorenu. Razmere za trening so v Planici najboljše. Boljših, kot jih imamo pri nas, ni. Cilji so visoki, o njih pa ne bi zdaj govoril," je še dejal Peterka, kateremu bosta pri delu pomagala nekdanja skakalca, brat in sestra Andraž in Manja Pograjc.

Primož Peterka je na začetku julija končal sodelovanje s turško reprezentanco, ki je trajalo od začetka leta, saj niso našli skupnega jezika.

Preberite še: Ilka Štuhec odhaja v Zermatt

In Meta Hrovat in Maruša Ferk kot gamsa po slovenskih vršacih