Program zimskih vadb

Program zimskih vadb (foto: Profimedia) Profimedia
20. 10. 2016

Redna telesna aktivnost je v današnjem načinu življenja postala najpomembnejši »ventil« stresa, temelj zdravja in najbolj gotova pot k sreči in zadovoljstvu človeka. Da ne pozabite na aktivnosti tudi pozimi, imamo za vas seznam zimskih vadb. 

 V Akademskem društvu Slovan pripravljajo raznovrstne in zanimive športne programe.

Plavanje

Plavanje je športna aktivnost primerna za vsakogar, za vsa življenjska obdobja in različne stopnje pripravljenosti. Pri plavanju uporabljamo vse velike skupine mišic, hkrati pa krepimo tudi srčno žilni sistem in pljuča. S plavanjem krepimo mišično moč, povečujemo vzdržljivost in izboljšujemo telesno držo, če naštejemo le nekatere od pozitivnih učinkov. 

Začetniki se boste spoznali s pravilnimi plavalnimi tehnikami. V nadaljevali skupini boste svojo tehniko še izboljšali. V plavalni vadbi boste razvijali vašo vzdržljivost.

 Plavanje poteka na bazenu Fakultete za šport od 2. novembra 2016 do 30. aprila 2017.

 ZIMSKA VSESTRANSKA VADBA
 • Splošna in začetna skupina

 Vadba namenjena vsem, ki želite čez zimo ohraniti ali izboljšati svojo telesno pripravljenost in tekaško pomlad dočakati zdravi, polni energije in motiviranosti za tekaške ali druge športne podvige.

 • Napredna skupina

Vadba namenjena vsem, ki želite čez zimo ohraniti ali izboljšati svojo telesno pripravljenost in tekaško pomlad dočakati zdravi, polni energije in motiviranosti za tekaške ali druge športne podvige.

Vadba atletike za otroke in mladostnike

Otroci se bodo spoznali z različnimi atletskimi disciplinami. Osvajali bodo pravilno tehniko teka, skokov, metov in tako pridobili dobro osnovo za kasnejše ukvarjanje z eno od atletskih disciplin ali kakšnim drugim športom.

Poleg rekreacije, atletskih pravil in iger z atletsko vsebino bodo otroci pridobivali tudi občutek za organiziranost, vztrajnost, rednost in kar je najpomembneje veselje do športa in športnega druženja z vrstniki. Udeležili se bomo tudi katerega od atletskih tekmovanj.

 Vadba poteka ob ponedeljkih in sredah na atletskem stadionu in parku na Kodeljevem, od novembra do aprila pa v športni dvorani Fakultete za šport.

 Treningi potekajo:

 • November - marec od 16:00 - 17:00 - Dvorana Krn na FŠ
 • April - oktober od 17:00 - 18:30 - Atletski stadion Slovan na Kodeljevem 

Vabljeni otroci stari 7 let in več.

 Zimska zahtevna tekaška vadba

Program usmerjen v razvoj tekmovalnega rezultata in s tem čim boljšega nastopa na izbranih tekaških prireditvah.

Vadba usmerjena bolj izrazito v razvoj tekmovalnega rezultata in s tem čim boljšega nastopa na izbranih tekaških prireditvah. Vadbene enote so bolj podobne vadbenemu procesu tekmovalnih športnikov - tekačev. Večkrat bomo pogledali na štoparico in obiskali atletski stadion. Seveda ob tem ne bomo pozabili na druženje in timski duh. V skupini je lažje in hitreje!

Vadba poteka od 3. novembra 2016 do 30. marca 2017. Treningi potekajo v športnem parku Slovan in v športni dvorani Fakultete za šport.

Zimska preventivna vadba za tekače

Program je namenjen vsem, ki se spopadate z različnimi bolečinami pri tekaški vadbi.

Program je namenjen vsem, ki se spopadate z raznimi bolečinami pri tekaški vadbi (bolečine v hrbtenici, kolenih, gležnjih,...). Program vsebuje preventivne (krepilne in raztezne) vaje pred poškodbami, vzpostavitev in ohranjanje statike telesa, krepitev globokih stabilizatorjev trupa in senzomotorično vadbo za lokomotorni sistem. 

Vadba, katere glavni cilj je varna in učinkovita vrnitev na tekaške steze, priprava na nove tekaške podvige in v dobri družbi nasmejanih sotrpinov predvsem poskrbeti za zdravje svojega telesa.

Program vadbe traja od 2. novembra 2016 do 29. marca 2017

Individualna vadba

Priporočamo vsem, ki bi želeli vaditi posamezno ali v majhni skupini do treh vadečih pod vodstvom izkušenih strokovnjakov. Vadba se v celoti prilagodi vašemu času, željam in potrebam ter izhodiščnem stanju vaših gibalnih sposobnosti. Skupaj s trenerjem boste skrbno načrtovali cilje in jih z optimalnim treningom tudi dosegli. Individualna vadba zajema svetovanje, vadbo pod nadzorom strokovnjaka in program vadbe.

 Izbirate lahko med različnimi oblikami vadbe:

 • na prostem z namenom postopne vrnitve v tek po poškodbi,
 • na prostem z namenom izboljšanja tekmovalnega rezultata,
 • na prostem z namenom priprave na prve tekaške korake,
 • na prostem z namenom oblikovanja telesa in pridobivanja osnovne mišične mase (predpriprava na vadbo z utežmi/ali vadbo v fitnesu),
 • na prostem z namenom izboljšanja tehnike teka in osnovnih gibalnih vzorcev gibanja,
 • na prostem z namenom izboljšanja kondicijske priprave za vse vrste športov s poudarkom na vzdržljivosti, splošni moči in agilnost,
 • v izbranem fitness centru z namenom izboljšanja kondicijske priprave s poudarkom na razvoju moči,
 • v izbranem fitness centru z namenom prilagojenega razvoja moči za tekače.

Več informacij o posameznih vadbah na tek.si