S kolesom na teran in pršut

S kolesom na teran in pršut (foto: Shutterstock.com) Shutterstock.com
8. 8. 2013

Ste pametno izkoristili svoj dopust in vsaj za nekaj dni odklopili sive celice? No, zdaj pride spet na vrsto vzdrževanje lastnega telesa in duše z zdravim življenjskim slogom, ki vključuje tudi redno gibanje. Že ta vikend vas čakata dva pohodna in kolesarska izleta.

Pohodni in kolesarski izlet v Raki na Dolenjskem

V Raki na Dolenjskem, v bližini znamenitega Krakovskega pragozda, se boste lahko z domačini veselili kar tri dni skupaj, medtem pa bodo ta petek in soboto pripravili tudi pohodni in kolesarski izlet po severovzhodnem delu krškega gričevja.

V petek gredo na pohod po nezahtevni triurni pešpoti čebelarja Martina Humka, odhod s trga na Raki pa bo ob 9. uri dopoldne, ogledali pa si boste tudi mlin in sramotilni kamen.

V soboto se odpravite še na kolesarjenje na 15 ali 54 kilometrov, ki se bo začelo ob 11. uri izpred gradu na Raki.

Informacije: www.raka.si.

S kolesom in h nogam na teran in pršut

S kombinacijo kolesarjenja in pohoda vas bodo ta vikend čakali tudi na prazniku terana in pršuta v Dutovljah.

Makadamsko doživljajsko kolesarjenje na 25 kilometrov se bo v soboto začelo ob 11. uri, zapeljali pa se boste skozi Koprivo, Kobjeglavo in Pliskovico. Na cilju vas bo pričakala 'kraška marenda'.

Nedeljski pohod med kraškimi vinogradi se bo začel ob 9. uri, lahkotne hoje po gozdni poti do Vogelj, do Repentaborske cerkve, in z avtobusom nazaj pa bo za približno tri ure.

Informacije: www.kraskimaraton.com.

Na izlet na planino Za skalo

Na izlet na planino Za skalo, na kateri se že dolgo več ne pase živina in jo je Triglavski narodni park pred leti obnovil, ste na voden pohod vabljeni v soboto, 17. avgusta. Zborno mesto bo ob 8. uri v vasi Soča, na križišču za vas Na Skali (most čez Mala korita Soče).

S pomočjo vodnika boste obiskali vas Na Skali, Krbulnik, planino Za skalo z okolico in sestopili po mulatjeri v Vrsnik (Pod Zjabci). Hoje bo za pet do šest ur.

Informacije: www.tnp.si.

S kolesom med vinogradi na Dolenjskem

Še bolj razgibana, kot že prej omenjena kolesarska tura po Krasu, bo nedeljska trasa med vinogradi cvička na Dolenjskem.

18. avgusta bo start ob 10. uri izpred hotela City v Sremiču, razdalje pa 70, 40 in 5,8 kilometra. Na najdaljši trasi se boste peljali celo do Brežic, Cerkelj, Kostanjevice na Krki in (že omenjene) Rake, bolj umirjeno pa boste vozili na srednji.

Informacije: www.rkdk.si.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri