Slovenska junakinja zime - Anamarija Lampič: »Mi smo nasmejana družina.«

Slovenska junakinja zime - Anamarija Lampič: »Mi smo nasmejana družina.« (foto: instagram) instagram
26. 1. 2020

Anamarija Lampič, 24-letna slovenska tekačica na smučeh, je preteklo nedeljo na tekmi svetovnega pokala v Oberstdorfu v klasičnem šprintu osvojila drugo mesto. Za Lampičevo so to v letošnji sezoni že četrte stopničke in ostaja najboljša šprinterka v svetovnem pokalu.

Spomladi smo se z Anamarijo pogovarjali za eno od revij naše medijske hiše, celoten intervju pa si lahko preberete na povezavi tukaj. No na aktivni.si vam simpatično Anamarijo predstavljamo v hitrih odgovorih, in ko jih boste prebrali, boste še bolj stiskali pesti za hitro lepotico.

Smučarski tek

“ Zagotovo to ni lahek šport, je eden izmed težjih športov, treba je leta pravilno delati, napredovati po stopnjah. Zelo pomembna je komunikacija med trenerjem in tekmovalcem ter zaupanje: da trenerju poveš, kako se počutiš vsak dan, kako se ti zdi, si v redu ali nisi, če imaš kakšne težave … Ko pride do obojestranskega zaupanja, seveda zraven spada še zdravje, odnosi … Ko se vse skupaj enkrat poklopi, pridejo tudi rezultati.”

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

WAIT WHAT!?? ME 😱🤭😅🤷🏼‍♀️ Thank you servis for speedy skis plus all team and thank you @steo73 for belive in me 😘🤗 Love ya all ❤️🥰

A post shared by AnamarijaLampič (@anamarija.lampic) on

Trener Italijan Stefano Saracco
”Stefano je sicer glavni trener moške italijanske ekipe. Sprva smo z njim delali kot celotna slovenska reprezentanca, dve leti, lani pa sem se odločila, da bom z njim ostala še naprej. Zdi se mi, da sem naredila dobro potezo, ker nadaljujeva tudi letos. Res pa je, da tukaj zraven spada vse in mora biti vse na svojem mestu …

Zajtrk pred tekmo

“Zajtrk je različen, odvisno od dneva, kaj mi paše. Enkrat jem marmelado in kruh, drugič marmelado in med, drugič kosmiče, proseno kašo s cimetom, recimo pečena jajca, kuhana jajca, pašteto, sir, pršut … Zjutraj, dve uri do dve uri in pol pred tekmo, se moram dobro najesti, da sem sita in imam energijo, da ne grem z napihnjenim trebuhom naravnost na tekmo, ampak da se hrana že poleže in imam vseeno energijo. Potem sledi ogrevanje, nekateri potrebujejo pol ure, nekateri 45 minut …”

Težave s srcem

“To je obdobje, ko so bili zame nekateri  trenutki zelo težki. Imela sem tri operacije srca in takrat mi ni bilo ravno lahko. Z mano ni bilo nekaj zelo narobe, šlo je za aritmijo, ki se na srečo ni pojavljala med treningi, saj mi je srce poskočilo v mirovanju. Šla sem na pregled in ugotovili smo, da je potrebna operacija, ablacija srca. Ta pa poteka tako, da prek dimelj gredo s cevko do srca in ti žgejo celice, ki povzročajo aritmijo, moraš pa ležati pet ur povsem pri miru, kar ni ravno prijetno. Ko sem šla tretjič na operacijo, sem rekla, da ne grem več. Samo če me bodo prej uspavali. Začne te že vse boleti, zadnja stran telesa pa vsa otrpne. Na srečo je za zdaj vse v redu, nimam nobenih težav in upam, da bo tako še naprej.”

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Yesterday wedding 💒👰🤵💄👠💍 Nism uspela dobiti nevestinega šopka 😅🤷🏼‍♀️

A post shared by AnamarijaLampič (@anamarija.lampic) on

Družina

“Pri nas doma smo bolj ali manj vsi nasmejani, vsi smo v športu in živimo za šport. Mami in oči imata rada šport, oče je nekdanji kolesar (Janez Lampič), tudi na olimpijskih igrah je bil, mami je rada plezala, hodila v hribe. Smo štirje otroci (brat Janez je tudi tekač na smučeh), pravzaprav velika družina in se imamo radi, spodbujamo in podpiramo drug drugega ter smo ponosni na to, kar smo.”

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Last day at the beach 🏖😘 We will miss you Barcelona and los españoles but see you next year 😁😍😘🇪🇸 Batteries are full and ready for training 🔋

A post shared by AnamarijaLampič (@anamarija.lampic) on

Potovanja s fantom

“ April je mesec, ko imamo tekači na smučeh počitek. Tako vsako leto s fantom odpotujeva, zdaj že četrto leto, greva za tri tedne in raziskujeva. Odločiva se za en kraj, lani so to bili Filipini. Vzameva samo vsak svoj nahrbtnik in greva. Raziskujeva turistične točke, pravzaprav okvirno že pred potjo pogledava, kam približno bova šla, potem pa spotoma pobrskava po spletu, s sabo imava tudi knjige.”