Tine Urnaut: »Ob tem ritmu je težko spati na lovorikah.«

Tine Urnaut: »Ob tem ritmu je težko spati na lovorikah.« (foto: Instagram Tine Urnaut) Instagram Tine Urnaut
9. 1. 2020

Slovenski odbojkarski kapetan Tine Urnaut, ki to sezono kruh služi na Kitajskem, je za čas praznikov priletel domov, saj se reprezentanca pospešeno pripravlja na kvalifikacije za olimpijske igre, ki bodo na sporedu januarja.

Prav uvrstitev na OI v Tokiu je eden Urnautovih glavnih ciljev za leto 2020.

Zaradi kopice novih ciljev preteklih mesecev so občutki po uspehu na EP nekoliko potisnjeni v ozadje, a to še zdaleč ne pomeni, da so povsem zbledeli. »Hitro po prvenstvu smo bili deležni klubskih obveznosti, zato enostavni ni bilo časa preveč razmišljati o EP.«

»Z izjemo ob intervjujih in priložnostih kot je Športnik leta se tako spomnimo na uspehe. Ne razmišljam kaj dosti o prvenstvu in vsem, kar se je dogajalo, čeprav gre za lep spomin, ki bo za vse čase ostal z nami. Ob tem ritmu pa je težko predolgo spati na lovorikah, ne glede na to, kako lepe so, saj je potrebno biti osredotočen na nove izzive,« potrdi kapetan, ki je tudi med prazniki le s težavo odmislil prihajajoče kvalifikacije.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tine Urnaut ️ (@tineurnaut17) on

»Jasno je, zakaj smo tu in naredili bomo vse, da ga dosežemo. Zavedamo se, da ne bo lahko. Potrebno bo vložiti vso energijo, da pridobimo vstopnico za Tokio,« pove Urnaut, ki je na podelitvi za Športnika leta prejel nagrado za najboljšo ekipo v iztekajočem letu.

Prisotnih je bilo kar nekaj odbojkarjev, vključno s selektorjem Albertom Giulianijem, ki bodo kmalu pričeli s pripravami na turnir v Berlinu.

Profimedia

Tine je sicer tudi navdušen smučar, vendar pa se zavoljo odbojke že dolgo ni podal po belih strminah.

»Bi smučal, če bi le lahko. Rizik je enostavno prevelik, da bi si dovolil iti na smučke. Dolgo časa sem sicer smučal, celo tekmoval, z odbojko pa prostora za smučke enostavno ni več. Ko pa enkrat sklenem profesionalno pot bom skočil na smučke takoj, ko se mi bo ponudila priložnost,« prizna in se z nasmeškom ozre na preostale zimske radosti, ki mu jih poklic dovoljuje: »Poleg sankanja in kepanja ter delanja snežaka? Vse je dobrodošlo, če le ni prevelik riziko za poškodbo.«  

Preberite še: Tine Urnaut: takšna je njegova družina

Profimedia