Ideja za izlet: Mozirska koča in razvajanje na Golteh

Ideja za izlet: Mozirska koča in razvajanje na Golteh (foto: Golte (promocijsko gradivo)) Golte (promocijsko gradivo)
4. 1. 2020 Promocijsko sporočilo

Planina Golte še zdaleč ni rezervirana samo za smučarje, ampak tudi za pohodnike in vse, ki se želijo zabavati ob dobri hrani, glasbi in kulturnemu programu. 

Poleti so zelo priljubljen Krajinski park, pozimi pa največje smučišče v savinjski regiji, ki letos praznuje 50 let. Na Golteh ne boste le smučali, ampak lahko preizkusite še marsikaj drugega. 

Mozirska koča 

10 minut hoje od hotela se nahaja Mozirska koča, ki je šesta najstarejša koča v Sloveniji, v osnovi zgrajena že davnega leta 1896. Je priljubljena pohodniška in krpljarska izletna točka za večdnevne goste, ki se nahaja jugozahodno od Boskovca - najvišjega vrha planote Golte. Dobrodošle so tudi organizirane skupine, mladinski tabori in šole v naravi. 

Dogovorite se lahko tudi za družabne aktivnosti, kot je peka kruha v krušni peči in sprehod z lovcem po stopinjah divjadi.

Nekaj posebnega je večerni pohod z baklami, ki iz hotela do koče odpelje goste v romantičen svet planincev

Zabavni program

Doživetje na Golteh popestri zabavni program. Ob 50-letnici se bo na Golteh to zimo odvilo kar 50 dogodkov. Med njimi bodo koncerti, DJ-i, komedijanti, možnost testiranja smuči in opreme, degustacija hrane in pijače, predstavitve lokalnih kmetov, tekme starodobnikov, lutkovne predstave, animacijski program na smučišču in še mnogo drugega. 

Razvajanje

Po celodnevnem smučanju se lahko pogrejte v savnah v vrhunskemu wellnessu, ki se nahaja v skoraj novem 4-zvezdnem hotelu na smučišču. Z zunanjim bazenom je poskrbljeno tudi za plavanje. 

Knjižni molji pa boste navdušeni nad najvišjo ležečo knjižnico. In kot se za pravo savinjsko smučišče spodobi, ne manjka bogate kulinarične ponudbe na kočah in v hotelu. 

Preverite tudi: Smučišča za gurmane: nenavadne dobrote, ki jih morate preizkusiti na smučanju