Test smuči: Odprto nebo 2013/14

2. 11. 2013

Kar ne sodi v nobeno klasično testno kategorijo, predstavljamo v tem razdelku, v katerem so zbrane inovativne, nenavadne in prestižne smuči, tudi novih znamk.

Testni smučarji so tudi z njimi opravili običajne vožnje in jih ocenili – a, ker so si smuči med seboj preveč različne, je to edina kategorija, v kateri ne boste našli številskih ocen, ampak zgolj opis občutkov pri vožnji. Priznati je treba, da so se smučarji testa v tej kategoriji zares iskreno razveselili, saj so lahko preizkusili nove in zares posebne modele. Izpostaviti je treba smuči za prosto smučanje, pri katerih se je zgodila prava mala revolucija: smuči postajajo vse bolj vsestranske, zato se dobro izkažejo tako na smučiščih kot ob njih, za povrh pa so vse lažje.

Atomic volant pure platinium

Atomic volant pure platinium

Dolžina testnih smuči 170 cm
Radij 15 m
Geometrija 117,5-76-109
Na voljo v dolžinah (cm) 155, 160, 165, 170, 175
Priporočena maloprodajna cena  

Komentar izdelovalca:: Volant so smuči, ki so najbolj zmogljive na smučišču in ob njem. Med smučanjem so mirne, okretne in imajo učinkovit oprijem robnikov na trdi podlagi. Zahvaljujoč sredici airlock je volant tudi posebno lahek predstavnik posebnežev.

Komentar testnih smučarjev: Prestiž ima svojo ceno! S svojo zasnovo volant zagotavlja ekskluzivnost, prefinjena in napredna tehnologija pa ponuja visoko raven smučarskega užitka na smučiščih in ob njih.

Blizzard G-power FS IQ

Blizzard G-power FS IQ

Dolžina testnih smuči 174 cm
Radij 17 m
Geometrija 124-75-108
Na voljo v dolžinah (cm) 167, 174, 181
Priporočena maloprodajna cena  

Komentar izdelovalca:: Novi Blizzardov G-power ponuja energijo, hitrost in stabilnost. S tehnologijo full suspension je užitek izvajati tako kratke kot dolge zavoje. Smuči so optimalni partner na vseh snežnih podlagah in razmerah na progi. Najbolj vsestranski model v svojem razredu.

Komentar testnih smučarjev: Smuči s konkretno močjo! Blizzardove obljube o vsestranskosti so vsekakor potrdili tudi testni smučarji, ki so kot največji užitek označili zarezovanje dolgih zavojev.

Dynastar CR 74 pro R20 racing

Dynastar CR 74 pro R20 racing

Dolžina testnih smuči 178 cm
Radij 16 m
Geometrija 124-74-104
Na voljo v dolžinah (cm) 165, 172, 178, 184
Priporočena maloprodajna cena  

Komentar izdelovalca:: CR74 pro so vsestranske smuči za vse vrste zavojev. Nova tehnologija dvojne lesene sredice (dual woodcore) združuje dva materiala. Trd topolov les na sredinskem delu, torej pod nogami, in na konicah skrbi za boljši oprijem robnikov in izjemno stabilnost. Mehak les pavlonije na krivini pa je namenjen preprostemu prehodu v zavoj in boljši okretnosti.

Komentar testnih smučarjev: Razvili so jih strokovnjaki za smučarske profesionalce. Visoko zmogljive Dynastarjeve zarezovalne smuči zahtevajo dobršno mero smučarskega znanja, da bi jih lahko v popolnosti izkoristili. Med testnimi smučarji so bili tudi takšni, ki so jih prignali vse do njihovih meja.

Elan amphibio 14 waveflex fusion

Elan amphibio 14 waveflex fusion

Dolžina testnih smuči 168 cm
Radij 14,1 m
Geometrija 125-74-104
Na voljo v dolžinah (cm) 152, 160, 168, 176
Priporočena maloprodajna cena  

Komentar izdelovalca:: Amphibio waveflex 14 sodijo med najbolj vsestranske smuči v Elanovi kolekciji, inovativna tehnologija amphibio pa zadovolji vse želje. Serija Amphibio združuje prednosti rockerja in prednapete konstrukcije v enih smučeh. Oblikovno je amphibio 14 delo priznanega studia Porsche Design.

Komentar testnih smučarjev: Elan pomeni zagotovilo za doživetja poln smučarski dan. Kakovostna tehnologija pri amphibiu 14 je testne smučarje prepričala zlasti zaradi vsestranskosti in dejansko zadovoljila vse njihove želje.

Fischer C-line master

Fischer C-line master

Dolžina testnih smuči 175 cm
Radij 17 m
Geometrija 122-80-110
Na voljo v dolžinah (cm) 161, 168, 175, 182
Priporočena maloprodajna cena  

Komentar izdelovalca:: C-line master je ljubljenec smučarskih profesionalcev, ki dajejo poseben pomen individualizmu. Kot prirejena in posebej ekskluzivna različica tekmovalnih smuči se najbolje izkaže pri kratkih in dolgih zavojih. Ker je sorazmerno debela, smučar nad smučmi ne izgubi nadzora.

Komentar testnih smučarjev: Fischer C-line je v pravem smislu te besede postal pravi ljubljenček pri nekaterih testnih smučarjih. Zlasti so pohvalili njegovo obnašanje v dolgih zavojih, kjer prideta do izraza izjemen oprijem robnikov in visoka raven stabilnosti. Zanesljiv partner za nepozabne smučarske dni.

K2 AMP rictor 90 XTI

K2 AMP rictor 90 XTI

Dolžina testnih smuči 177 cm
Radij 18 m
Geometrija 132-90-115
Na voljo v dolžinah (cm) 163, 170, 177, 184
Priporočena maloprodajna cena  

Komentar izdelovalca:: Rictor 90 XTI zapira praznino med visokoučinkovitimi smučmi za vse terene in zmogljivimi, bolj neposrednimi smučmi za prosto smučanje. Zaradi konstrukcije in oblike so rictor 90 XTI lahke kakovostne smuči za urejena smučišča, a tudi idealno orožje za proste smučarje na neurejenih terenih. K2 z modelom rictor 90 XTI dokazuje, da je mogoče uživati ves dan na vseh planjavah.

Komentar testnih smučarjev: Največja prednost rictorja 90 XTI je njegova vsestranskost, zato so te smuči primerne za vse terene. S širokim vseznalcem postane smučanje po celcu in s pršičem posutih bregovih užitek za vse ljubitelje prostega smučanja. Tudi zelo trdo steptane proge boste z rictorjem 90 XTI igraje premagali.

Nordica dobermann spitfire EDT

Nordica dobermann spitfire EDT

Dolžina testnih smuči 168 cm
Radij 14 m
Geometrija 126-74-109
Na voljo v dolžinah (cm) 152, 160, 168, 176
Priporočena maloprodajna cena  

Komentar izdelovalca:: Dobermann spitfire so izjemno športne tekmovalne smuči z veleslalomskim stranskim lokom, a slalomsko krivino, zato so optimalne za kratke in dolge zavoje pri največjih hitrostih. Prefinjena tehnologija EDT pri tem poskrbi za neverjetno stabilnost.

Komentar testnih smučarjev: Nordica dobermann spitfire so smuči za prave poznavalce in strastne ljubiteljske tekmovalce, ki si svoje znanje radi pustijo izmeriti med količki. Naši testni smučarji so bili navdušeni in so jim namenili zelo dobre ocene zlasti pri kratkih zavojih in oprijemu robnikov.

Rossignol soul 7

Rossignol soul 7

Dolžina testnih smuči 180 cm
Radij 17 m
Geometrija 136-106-126
Na voljo v dolžinah (cm)  
Priporočena maloprodajna cena  

Komentar izdelovalca::Z Rossignolovo serijo 7 se je začela nova doba prostega smučanja. Najnovejša oblika in izstopajoča grafika je tu združena z Rossignolovo patentirano lahko konstrukcijo air tip. Rezultatrevolucionarna povezava rockerja, stranskega loka, stabilnosti, okretnosti in zmanjšanja teže smuči, ki presega vsako domišljijo.

Komentar testnih smučarjev: Rossignol soul 7 so zajetne smuči z močnim vidnim učinkom. Na neurejenih terenih so se zelo izkazale, pa tudi na smučišču so zanesljiv partner. Ena od prednosti teh smuči za prosto smučanje je majhna teža, ki so jo naši testni smučarji dodatno pohvalili.

Salomon Q-90

Salomon Q-90Zlata medalja na izboru SnowStyle.

Dolžina testnih smuči 177 cm
Radij 17,4 m
Geometrija 130-89-117
Na voljo v dolžinah (cm) 161, 169, 177, 185
Priporočena maloprodajna cena  

Komentar izdelovalca:: Q-90 lux smučarju podari potrebno samozavest na vseh terenih, hkrati pa prav spodbuja raziskovanje novih poti zunaj urejenih smučišč. So idealne smuči za vse, ki bi radi izboljšali svojo tehniko smučanja po neurejenih terenih, za kar poskrbi lahka sredica, rockerjeva krivina in zgodaj upognjeni konec smuči, ki odpusti marsikatero napako.

Komentar testnih smučarjev:Pri teh smučeh je preprosto vse v najlepšem reduprivlačen in trendovski dizajn je nagrajen s prvim mestom na lepotnem izboru. Ampak tudi na urejenih smučišč in predvsem zunaj njih so bili testni smučarji nad salomonom Q-90 navdušeni in mu podelili zelo dobre ocene. Smuči za dneve, polne posebnih doživetij, po precej ugodni ceni.

Völkl code UVO

Völkl code UVO

Dolžina testnih smuči 175 cm
Radij 18 m
Geometrija 122-76-104
Na voljo v dolžinah (cm) 161, 168, 175, 182
Priporočena maloprodajna cena  

Komentar izdelovalca:: Na novo zasnovan in izjemno dinamični model code skupaj z novimi vezmi je poleg značilnega rockerja tip & tail zdaj dodatno prilagojen tehnologiji UVO (ultimate vibrating object) in se ponaša s lažjo težo. Tako je mogoče zmogljivost smuči doživeti ob neverjetni stabilnosti in mirnem teku. Radikalno, superlahko in kot po tračnicah.

Komentar testnih smučarjev: Večina naših testnih smučarjev Völklovih inovativnih smuči sploh ni želela več sneti, saj so bili navdušeni nad odličnimi voznimi lastnostmi, ki jih ponuja code UVO, in so ga na ves glas hvalili. Pravi smučarski užitek!

Scott the ski

Scott the skiSrebrna medalja na izboru SnowStyle.

Dolžina testnih smuči 175 cm
Radij trirazsežni stranski lok 16 m/20 m/13 m
Geometrija 129-91-119
Na voljo v dolžinah (cm) 155, 165, 175, 185
Priporočena maloprodajna cena  

Komentar izdelovalca::Ene za vsete smuči so namenjene vsem smučarjem za vse terene. Značilna zanje je edinstvena eliptična sendvična konstrukcija, ki poskrbi za izjemno torzijsko trdnost, čez celotno dolžino pa sega lesena sredica, ki zagotovi enkratno in enakomerno prilagodljivost. S trirazsežnim stranskim lokom in rockerjevim profilom pro-tip the ski postavljajo nova merila zmogljivosti in vsestranskosti ne glede na pogoje.

Komentar testnih smučarjev:Ene za vse, vsi za enescott je naše testne smučarje prepričal s svojo kakovostjo tako na smučišču kot ob njem in je dobil zelo dobre ocene v vseh kategorijah. Tudi na pogled so smuči zelo vpadljive in so osvojile drugo mesto na lepotnem tekmovanju.

Nobile ski trapezium

Nobile ski trapeziumBronasta medalja na izboru SnowStyle.

Dolžina testnih smuči 188 cm
Radij 23 m
Geometrija 140,7-105-120,3
Na voljo v dolžinah (cm) 178, 188
Priporočena maloprodajna cena (v tujini) 649 € z vezmi

Komentar izdelovalca:: Vsestranske smuči za vse terene, v katerih se skrivata tehnologiji autorocker in APS. Ene smuči za katerikoli teren in snežne razmere. Stabilne in z izjemnim oprijemom robnikov so namenjene vsem disciplinam.

Komentar testnih smučarjev: Nobile ski s Poljske je testne smučarje presenetila s svojo vsestranskostjo. Zaradi debeline je trapezium zlasti primeren za strastne proste smučarje. Njegova grafična podoba je oblikovalcem lepo uspela, našli so okus naših testnih smučarjev, zato so smuči nagradili s tretjim mestom na lepotnem tekmovanju.

Značke: test smuči