Smučanje: Veliki test smuči 2017/2018

10. 11. 2017

Največji test smuči na svetu je letos potekal od 4. marca do 7. aprila 2017 na smučišču Silvretta Montafon, Predarlško, Avstrija

Organizator: Gerhard Brüggler
Vodja testa: olimpijski zmagovalec Franz Klammer

Razpoznavni znak: s črno prelepljene, nevtralizirane smuči

Testni smučarji: Pisana druščina, sestavljena iz nekdanjih in aktivnih tekmovalcev, rekreativnih tekmovalcev, uživalcev na snegu, ljubiteljev smučanja po neurejenih smučiščih, prostih smučarjev, a tudi povsem običajnih smučarjev vseh starosti in ravni znanja.

Kategorije: Ženske visokozmogljive, ženske vsestranske, moške visokozmogljive, moške vsestranske, tekmovalne slalomske, za vse terene, mladinske veleslalomske, mladinske z dvema krivinama, odprto nebo, pri vseh tudi lepotno tekmovanje SnowStyle.

Potek testiranja:

WorldSkiTest je slepi test, saj so vse smuči prelepljene s črnim trakom, na njih pa so nameščene vezi, namenjene izposoji. Testni smučarji zato ne vedo, katero znamko smuči ali celo model preizkušajo. Na zaprtem delu testne proge, tako imenovani menjalni postaji, vezi posameznemu smučarju prilagajajo nevtralni sodelavci servisne ekipe WorldSkiTest. Testni smučarji se z vsakim parom smuči po njim namenjeni in za druge zaprti progi zapeljejo le enkrat, nato izpolnijo vprašalnik, na katerem s točkami od 1 do 10 ocenijo: obnašanje pri dolgem zavoju, obnašanje pri kratkem zavoju, oprijem robnikov, veselje do vijuganja in potrebno moč. Iz zbranih vprašalnikov na koncu izračunajo srednjo oceno, ki pomeni skupni rezultat.

Zaradi črnih smuči, izbrane in vsestranske mešanice različnih testnih smučarjev z različnimi stopnjami znanja in potreb, pa tudi zaradi številnih preizkušenih modelov, ima WorldSkiTest posebno težo.

Zvezde med testnimi smučarji

Seveda bi mednje lahko šteli tudi našo ekipo, a še bolj poznani so naslednji udeleženci letošnjega testa: sveža svetovna prvakinja, Avstrijka Nicole Schmidhofer, Švicarka Fabienne Suter, avstrijsko upanje za prihodnost Daniel Meier, pa tudi nekdanji smučarski asi, kot so olimpijski zmagovalec Fritz Strobl, svetovni prvak Manfred Pranger, olimpijski zmagovalec in svetovni prvak Mario Matt, dvakratni svetovni prvak Michael von Grüningen, svetovna prvakinja v smučanju po celcu Daniela Schuster, dvakratni dobitnik srebrne medalje na paraolimpijskih igrah Matthias Lanzinger, nekdanji vrhunski športniki, kot so Heinz Schilchegger, Metka Lavrič in Vid Baruca, poleg njih pa še številni avstrijski in mednarodni novinarji ter navdušeni smučarji.

Rezultati testiranja:

Ostale povezave: