Zakaj se udeležiti smučarskega testa pred nakupom smuči? (+ KJE potekajo testi smuči)

Zakaj se udeležiti smučarskega testa pred nakupom smuči? (+ KJE potekajo testi smuči) (foto: Elan Media) Elan Media
16. 12. 2022 Promocijsko sporočilo

Ste se letos odločili, da si privoščite nove smuči? Preden napišete pismo Božičku, smuči najprej preizkusite. Elan ponuja možnost testa smuči, ki vam bo precej olajšal nakup. 

Nakup smuči ni nekaj, čemur bi posvetili 5 minut pozornosti ali se sprehodili po trgovini in izbrali smuči, ki so vam všeč po barvi in obliki. O njih je potrebno vedeti nekaj več, najbolje pa je, če jih lahko preizkusite in se prepričate, da boste kupili takšne, ki ustrezajo vašemu načinu smučanja. 

Če še niste opravili nobenega testa smuči, bi vsekakor letos morali poskusiti, saj boste poleg preizkušanja smuči dobili tudi mnogo nasvetov in odgovore na vsa vaša vprašanja. Vsako zimo Elan organizira smučarske teste, kjer udeleženci lahko preizkusijo smuči brezplačno. Na voljo imate približno 80 testov smuči, ki se odvijajo po vsej Sloveniji, delu Avstrije in Italije. Priporočljivi so tako za povsem nove smučarje kot tiste z izkušnjami, saj znanja in informacij ni nikoli preveč. Poleg tega se nič ne more kosati s tem, da pred nakupom smuči preizkusite - v trgovini te možnosti ne boste imeli. 

Elan Media
TUKAJ najdete informacije o vseh testih, da lahko izberete tistega, ki vam je najbližje ali vam datumsko odgovarja. Lahko se udeležite tudi večih. 

Testi so popolnoma BREZPLAČNI, po njih pa lahko preverite tudi foto utrinke in vidite, kako je vse skupaj potekalo. Na testih ne boste sami, saj so vedno prisotni Elanovi strokovnjaki, ki vam bodo svetovali in pomagali pri izbiri smuči. Olajšajte si proces nakupa in si prihranite tisto nadležno vračilo smuči, ko po enem dnevu smučanja ugotovite, da ne ustrezajo vašim potrebam. 

Zakaj bi se morali udelžeiti testa smuči pred nakupom in na kaj morate biti pozorni, razloži demonstrator smučanja: 

"Tisti, ki se testa smuči udeležijo, morajo vsaj približno že vedeti, kaj želijo testirati - katera kategorija smuči je zanje najbolj primerna. S tem preprečijo, da bi testirali na slepo kar vse povprek. Test je edini način, pri katerem lahko rečemo, da smučko resnično razumemo. Vse specifikacije pišejo strokovnjaki, nekomu pa lahko smučka ustreza, kljub temu da mu po specifikacijah ne bi. Ni strokovnjaka na svetu, ki lahko nekomu pove, katere smuči so prave le na osnovi podatkov o teži in višini. Iz tega lahko le sklepamo, glavni korak pa je test. 

In ni vse odvisno od tehnike, ampak tudi od tega, kje posameznik smuča (po strmih ali lahkih terenih), koliko je težek in koliko je pripravljen plačati. 

Smuči ne kupujemo enkrat mesečno, ampak jih imamo par let. Če ima uporabnik napačne smuči, bo z njimi trpel na svojem dopustu. Ne bo moral uživati in se sprostiti ter doživeti svojih počitnic," razloži Vid Baruca, smučarski demonstrator pri Smučarski zvezi Slovenija za alpsko smučanje. 

Elan Media

Tudi smučarji z veliko izkušnjami boste na testih izvedeli kakšno novo informacijo, saj vsako leto prihajajo novosti, ki jim je težko slediti. Če želite biti na tekočem, se zagotovo pogovorite z enim od Elanovih strokovnjakov. Ambasadorji včasih odgovarjajo na vprašanja tudi na Facebook profilu, kjer boste obveščeni tudi o drugih aktivnostih.  

Za več informacij preverite Elanovo spletno stran in Elanov Facebook profil, kjer boste izvedeli vse o lokacijah testov in druge informacije, ki jih potrebujete glede nakupa. Z veseljem bodo odgovorili na vaša vprašanja.