Jadralna regata na Krvavcu?!

Jadralna regata na Krvavcu?! (foto: Krvavec) Krvavec
19. 7. 2019

Prihodnji konec tedna, zadnji vikend v juliju, bo na Krvavcu, natančneje na jezeru Zvoh, potekala regata jadrnic Mini 12.

Jadralni spektakel v organizaciji RTC Krvavec, Jadralni klub Bohinj in Nautic Club Rogla bo potekal na 75 x 85 metrov velikem umetnem akumulacijskem jezeru na nekaj manj kot 2.000 metrih nadmorske višine.

Na dvoboju jadrnic Mini 12 (jadrnice za enega jadralca) se bodo pomerili izkušeni jadralci v bolj nenavadnih razmerah, kot so jih sicer vajeni. »To je jadrnica, ki ima vse, kar imajo velike. Skiper se ne more tako jeziti na nikogar drugega kot nase, če ga gre kaj narobe,« je pojasnil Marko Kavs iz Jadralnega kluba Bohinj.

Regata na nori nadmorski višini

Dogodek je nekaj neponovljivega, saj v Evropi ni regate na taki nadmorski višini. 

»Jadranje s pravimi jadrnicami na Krvavcu oziroma akumulacijskem jezeru na Zvohu je nekaj edinstvenega, kar lahko ponudimo obiskovalcem Krvavca. Živopisna kulisa bo očarala vsakega obiskovalca, visokogorska regata pa slehernega športnega navdušenca. Upam, da bodo navdušenci Krvavca in naključni obiskovalci jadralno regato vzeli za svojo in bo ta postala tradicija krvavške planine, zato vabim vse ljubitelje planin in narave ter jadralskih navdušencev, da pobegnejo iz peklenske vročine v dolini in se nam pridružijo na jadralnem dogodku na Krvavcu,« je ob tej priložnosti izjavil direktor RTC Krvavec, Janez Janša.

Na vrhu bodo obiskovalce poleg regate na najvišjem nivoju čakali še
  • glasba,
  • zanimiv in smeha poln spremljevalni program (tekmovanje s supi, srečolov …),
  • poskrbljeno pa bo tudi za hrano in pijačo – tako na sami lokaciji prireditve kot tudi kasneje, na razglasitvi rezultatov in podelitvi nagrad na Plaži Krvavec. 

Rezervirajte torej soboto, 27., in nedeljo, 28. julija 2019.