Kako SUPanje popestriti in ga narediti (še bolj) zanimivega?

Kako SUPanje popestriti in ga narediti (še bolj) zanimivega? (foto: Profimedia) Profimedia
8. 8. 2021

SUPanje je šport, ki je vsako poletje bolj priljubljen. Če smo še nekaj let nazaj mrzlično iskali, kje bi si SUP lahko izposodili, je danes le-to možno praktično na vsaki bolj obljudeni plaži. Prav tako SUP deske ponuja vse več trgovin in res jih lahko dobimo že na vsakem koraku.

Ravno zato lahko SUPanje postane ena izmed tistih aktivnosti, ki ste se jo že malo naveličali. A nič za to. Tudi ta šport lahko popestrite in si ga naredite še bolj zanimivega. Za vas smo pripravili nekaj oblik SUPanja, katere bodo postale vaša najljubša aktivnost poletja!

SUPanje po reki

Ste se SUPanja naveličali zato, ker je premalo dinamično? Vam je vse skupaj postalo že preveč enostavno? Mirno vodo zamenjajte za nekaj bolj divjega; preizkusite se v SUPanju po reki! Ta izziv vas bo nedvomno napolnil z adrenalinom in vas potisnil izven cone udobja. Na preizkušnji bo vaša kondicija, zmogljivost, ravnotežje ter tudi mentalna pripravljenost. Preden se odpravite na tak podvig pa vsekakor poskrbite za varnost.

SUP joga

Morda se sliši nekoliko dolgočasno, a joga na SUP deski je lahko pravi izziv! Predvsem boste pri tem delali na ravnotežju in stabilnosti. Najboljše pri SUP jogi pa je to, da jo lahko prilagodite sebi – za začetek lahko izvajate bolj enostavno vadbo, npr. pozdrav soncu, kasneje pa lahko preidete tudi na kaj bolj zahtevnega. Ste že kdaj naredili stojo na glavi medtem, ko ste bili na SUPu?

SUP fitness

Ne samo jogo, na SUPu lahko izvajate tudi drugačne oblike vadbe. S seboj lahko vzamete manjše uteži, elastike, uteži za gležnje/zapestja... Z veslanjem se lahko ogrejete, nato pa izvajate različne vaje za moč in stabilnost. Tudi tukaj lahko trening zelo prilagodite svojim željam in prilagodite vaje glede na svoje trenutne zmožnosti.

Oteženo SUPanje

Če se vam ne ljubi s seboj jemati pripomočkov, si lahko SUPanje otežite tudi drugače. Poizkusite se gibati drugače, kakor sicer. Postavite si lahko npr. izziv, da boste med veslanjem stali na prstih ali na eni nogi. Na deski lahko preizkusite tudi različne kardio vadbe, denimo skipping, tek na mestu, itd.

SUPanje v družbi

V družbi je vse bolj zabavno! Na SUPanje se lahko odpravite s svojimi prijatelji ali družino. Če ima vsak svoj SUP, lahko pripravite tudi manjše tekmovanje, lahko se recimo preizkusite tudi v SUPanju v paru. Tako boste čas preživeli v dobri družbi, hkrati pa naredili nekaj dobrega za svoje telo.

SUPanje s psom

Odlična družba so lahko tudi psi! Svojega kosmatinca lahko navadite na SUPanje in se tako na dogodivščine odpravite skupaj z njim. Pomembno je le, da psa na aktivnost navadite počasi in z veliko pozitivne motivacije. Ne uporabljajte sile in svojemu štirinožcu pričarajte čim boljšo izkušnjo.

Čiščenje morja

Vam veliko pomeni okoljsko zdravje in bi radi pripomogli k boljšemu jutri? S pomočjo SUPa lahko pomagate tudi pri čiščenju morja! S seboj vzemite vrečo, nato pa med SUPanjem iz morja pobirajte smeti. Vrečo s smetmi nato odnesite s seboj na obalo in odpadke odgovorno odvrzite.

SUP turanje

Ste se naveličali okolice, v kateri SUPate? Odpravite se na izlet! Odveslajte na skrite kotičke, ki jih še ne poznate in odkrijte zalive, do katerih ni možno dostopati iz kopnega. S seboj lahko vzamete tudi masko in dihalko ter zraven odkrivate še podvodni svet. Več o SUP turanju si lahko preberete tukaj.

Veronika Sivka