Slovenci uspešni na finalu BMW Clean Water Regatte v Amsterdamu

10. 9. 2014

Pred kratkim je v Amsterdamu v veslaškem centru Bosbaan potekalo Svetovno prvenstvo v veslanju.

Na regati je sodelovalo preko 1100 atletov iz 60 držav in po 4 dneh finalnih nastopov se je prvenstvo zaključilo s podelitvijo 27 novih naslovov Svetovnih prvakov v veslanju. Medalje so odšle v 26 držav, najuspešnejša med njimi je bila tokrat Nova Zelandija z zlato medaljo v šestih kategorijah.

V okviru Svetovnega prvenstva v veslanju je potekal tudi finale BMW Clean Water Regatte. Po uvodnem tekmovanju junija na Bledu, na katerem je sodelovalo 90 ekip, so se štiri najboljše ekipe pomerile še v velikem finalu v družbi najboljših veslačev sveta. Slovenijo so zastopale ekipe Gaplast, Insync in Bodycare.

Po zadnjem finalu rednega dela Svetovnega prvenstva v veslanju je prišel čas za tekmo BMW Clean Water Regatta. Ekipe so se pomerile na 200 m razdalji v dvojnem dvojcu s krmarjem. Ekipi Gaplast in Bodycare sta hitro prešli v vodstvo, večino proge sta bila čolna zelo izenačena, v zadnji metrih pa je ekipa Gaplast povedla in na koncu zmagala z razliko dolžine čolna. Druga je bila torej ekipa Bodycare, tretja Insync.

Na slavnostni podelitvi je predsednik FISA Jean-Christophe Rolland najboljšim trem ekipam izročil pokale.