Športni vikend za ljubitelje pohodov, teka in oviratlona

Športni vikend za ljubitelje pohodov, teka in oviratlona (foto: Milan Tomažin - www.oviratlon.si) Milan Tomažin - www.oviratlon.si
6. 3. 2014

Trma je včasih moteča, pri rekreaciji pa vam lahko pride še kako prav. Če imate glavo 'na pravem mestu', seveda. Za to pa je potrebna tudi vadba za vaše možgančke, kjer se navadite umirjanja, koncentracije in realnega postavljanja ciljev. Vmesne cilje lahko dosegate tudi na dogodkih, kjer nikoli ne boste sami, zraven pa boste marsikaj tudi doživeli.

Pred nami sta kar dva praznika: na enem bodo moški razvajali punce, na drugem pa bodo vloge obrnjene.

Pohod ob dnevu žena

Na pohod ob dnevu žena se boste to soboto pustile povabiti v Piran. Pripravljajo ga domači ribiči, ki se želijo vsaj enkrat na leto oddolžiti svojim ženam, ker jih puščajo same doma, medtem ko se oni odpravijo na morje na športne ribiške užitke.

Odhod izpred Čakolo bara bo ob pol devetih dopoldne, čaka pa vas 19 kilometrov dolg oziroma štiri ure trajajoč izlet v dolino reke Dragonje.

Informacije: rdoradela.com.

Sprehod po Sladki poti na Goričkem

V nedeljo pa se bosta med in sladkor cedila na sprehodu po Sladki poti na Goričkem.

Odhod bo izpred gasilskega doma v Ratkovcih ob 10. uri, na 13 kilometrov dolgi poti skozi okoliške vasi pa boste obiskali Časarjev mlin in medičarsko delavnico (vsak bo dobil medeno medaljo), vmes in na koncu pa vas bodo z domačimi dobrotami stregli od spredaj in zadaj.

Informacije: www.sladka-pot.si.

Nočni pohod z baklami

Prihodnjo soboto, torej že po mučenikih, pa ste vabljeni na prijetno mučenje na poti iz Podljubelja na (tudi ponoči) razgledne in čudovite Kofce.

Zimski nočni pohod z baklami se bo začel še podnevi, ob 15. uri, pri šoli, hoje čez Kal in Ravni ter nazaj čez Matizovec bo za štiri ure.

Na Kofcah vas bo čakala topla malica, vračali pa se boste že v soju (skoraj) polne lune.

Informacije: www.podljubelj.si.

10. tek Povežimo soline

Natanko teden dni pred Malim kraškim maratonom v Sežani (če je še kakšno mesto prosto, preverite na www.kraskimaraton.com) bo 16. marca na izbiro kakšnih 20 dogodkov.

Med njimi tudi predpomladna tekaška klasika Povežimo soline, ki je najlepši in najkrajši tek na deset kilometrov. Letošnji bo deseti po vrsti, kar pomeni, da bo poseben. Start bo ob 11. uri izpred vhoda v sečoveljske soline na Seči.

Informacije: www.skid.si.

Oviratlon na Pokljuki

Drugo povabilo je (upajmo) še zadnje, povezano s snegom. Vse, ki želite preizkusiti svoj pogum, odločnost, vzdržljivost in kako uspešno delujete v timu, na Pokljuki v nedeljo čakata izziv in doživetje – oviratlon.

Zimska trening preizkušnja se bo začela ob 12. uri na biatlonske poligonu na Rudnem polju.

Informacije: www.oviratlon.si.

Foto: Milan Tomažin - www.oviratlon.si