Športni vikend - zabavno in razgibano bo

Športni vikend - zabavno in razgibano bo (foto: www.ljubljanica.net) www.ljubljanica.net
5. 9. 2013

Že danes se odpravljamo na cooperjev tekaški test. No, za tiste, ki danes ne utegnete, pa smo pripravili pester spored za ta in še naslednji konec tedna.

Še prej pa hiter nasvet

Nihče ni popoln in če si boste pri rekreaciji izbirali previsoke cilj, boste morda morali prehitro odnehati. Napredujte z majhnimi koraki in si zastavljajte lažje dosegljive cilje, kar vam bo omogočalo stalno motivacijo za vadbo.

V tem času je take ali drugačne motivacije res na pretek. Le uloviti jo morate in shraniti. Če ne drugega, se temperatura pred našo največjo tekaško prireditvijo že dviguje.

Časa za končno prijavo ni več veliko, saj se ta nepreklicno konča 30. septembra.

1. Cooperjev preizkus v Ljubljani

Medtem pa si že ta četrtek, 5. septembra, privoščite preizkus tekaške kondicije in se udeležite brezplačnega Cooperjevega preizkusa v Ljubljani, z začetkom ob 17. uri

Informacije: www.tek.si

2. Dnevi odprtih vrat športa

Za marsikoga bo dobra motivacija tudi udeležba na dnevih odprtih vrat, ki se prav v teh dneh začenjajo po vsej Sloveniji.

Prvi bodo za prepih po športnih dvoranah, igriščih, stadionih, zelenicah, parkih in še kje poskrbeli Koprčani, ki k brezplačnemu preizkusu tamkajšnje vadbene ponudbe vabijo do konca septembra.

Informacije: www.szkoper.com

3. Septembrski ekofest

Od 6. do 8. septembra pa bo zabavno in razgibano tudi v Žalcu, kjer se bo dogajal športni in tudi drugačen Septembrski ekofest. Pridite na predavanja in delavnice ter druge aktivnosti.

Informacije: www.zkst-zalec.si

4. Športno v Medvodah

Če ste iz Medvod ali okolice, se 7. tega meseca zapelje k tamkajšnjemu Partizanu in preverite tamkajšnjo športno ponudbo.

Če tokrat ne utegnete, pa vabljeni na 2. medvoški tek, ki bo potekal 28. septembra. Preizkusili se boste lahko v teku na 5, 10 ali 20 kilomterov. Prijave so že odprte.

Informacije: www.sportmedvode.si

5. Športni vikend Ljubljanica

Bogat spored se ta konec tedna obeta tudi v našem glavnem mestu, kjer bo potekal Športni vikend Ljubljanica.

Pripravljajo številne teke (med drugim tudi prvi slovenski nočni polmaraton), netekmovalen kolesarski izlet ter oglede triatlona, vlečenja vrvi in skoka ob palici

Informacije: www.ljubljanica.net

6. EKO tekaški in kolesarski maraton

Prihodnji teden pa se boste na največje rekreativno druženje lahko zapeljali do Maribora. 14. in 15. septembra bodo tam pripravili EKO tekaški in kolesarski maraton, na 10 in 21 kilometrov za prve oziroma 70 in 114 kilometrov za druge.

Informacije: www.ekomaraton.si

7. Cosmpolitanov tek v petkah

Aktivne babice, lahko tudi malo manj športno dejavne mamice in hčerke, če ste le tako spretne in pogumne, da si upate odteči ali prehoditi nekaj metrov v visokih petkah, pa ste v soboto, 14. septembra, vabljene na Cosmopolitanov Tek v petkah na Aleji mladih v ljubljanskem nakupovalnem središču BTC.

Tudi če nimate možnosti za zmago, se boste lahko potegovale za kakšne druge nagrade: za najboljši stil, najvišjo petko in najlepši nasmeh! Z višino petk najmanj osem centimetrov in s startom natanko opoldne.

Informacije: www.cosmopolitan.si