Športniki navdušujejo: Pavlovčič prvič na stopničkah, Križnarjeva druga, Urevčeva peta

Športniki navdušujejo: Pavlovčič prvič na stopničkah, Križnarjeva druga, Urevčeva peta (foto: Instagram) Instagram
6. 2. 2021

Norveški smučarski skakalec Halvor Egner Granerud je zmagovalec tekme za svetovni pokal v nemškem Klingenthalu. Drugi je bil Poljak Kamil Stoch. Od slovenskih skakalcev pa se je do odra za zmagovalce prvič v karieri povzpel Bor Pavlovčič. Nika Križnar je bila druga v avstrijskem Hinzenbachu, smučarska tekačica Eva Urevec pa peta v sprintu v prosti tehniki v Ulricehamnu na Švedskem.

V boju za stopničke sta bila po prvi seriji v Klingenthalu kar dva Slovenca, poleg Anžeta Laniška, ki je bil po polovici tekme tretji, je v drugo prvi napadel Pavlovčič in na koncu prišel do izida kariere. Lanišek pa je na koncu osvojil peto mesto.

V finalu sta nastopila še Domen Prevc in Žiga Jelar. Najmlajši od bratov Prevc je bil po prvi seriji 28., v drugo pa je napredoval do 22. Žiga Jelar je izgubil dve mesti in končal kot 29.

Križnarjeva včeraj prva, danes druga

Japonska smučarska skakalka Sara Takanashi (238,4 točke) je zmagovalka druge posamične tekme za svetovni pokal ta konec tedna v avstrijskem Hinzenbachu. Slavila je za las, pred najboljšo Slovenko Niko Križnar (238,0), je imela le štiri desetinke prednosti. Tretje mesto je osvojila Norvežanka Silje Opseth (232,4).

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FIS Ski Jumping (@fisskijumping)

Križnarjeva je bila po prvi seriji na drugem mestu, za Japonko pa je zaostajala 2,9 točke. V drugo je znova skočila odlično, pristala pri 90,5 metra in pred zadnjim nastopom prevzela vodstvo. Takanashijeva je nato z 90 metrov dolgim skokom storila ravno dovolj, da si je zagotovila 58. zmago v karieri. Skupno je na stopničkah stala že 103.

V deseterici sta bili še dve varovanki Zorana Zupančiča. Deveto mesto je zasedla Urša Bogataj (214,7), ki je bila po prvi seriji celo četrta. V drugo je skočila 80,5 metra in izgubila nekaj mest. Nekoliko je glede na petkovo drugo mesto tokrat razočarala Ema Klinec (210,6). Po prvi seriji je bila 13., v drugo pa je z najmanj pomoči vetra v prsi v primerjavi z drugimi tekmovalkami pridobila tri mesta in končala na desetem. Do najboljše letošnje uvrstitve v tej sezoni je prišla Špela Rogelj (207,5). Na koncu je bila 14., po prvi seriji pa je kazalo še precej bolje, saj je bila osma.

Eva Urevec peta v sprintu

Eva Urevc je bila peta v sprintu v prosti tehniki za svetovni pokal v smučarskem teku v Ulricehamnu na Švedskem. Za zmagovalko in domačinko Majo Dahlqvist je zaostaja 1,13 sekunde. Anamarija Lampič, druga Slovenka, je izpadla v polfinalu in bila na koncu sedma.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eva Urevc (@e_urevc)

Drugo mesto je osvojila Švedinja Johanna Hagström (+0,30), najboljša v kvalifikacijah, tretje pa Američanka Jesse Diggins, vodilna v seštevku pokala (+0,39).