Ste vedeli, da naš skakalec Žiga Jelar ni samo športnik, pač pa se ukvarja tudi s tem? (odlično mu gre od rok!)

Ste vedeli, da naš skakalec Žiga Jelar ni samo športnik, pač pa se ukvarja tudi s tem? (odlično mu gre od rok!) (foto: Profimedia) Profimedia
20. 2. 2023

Za Žigo Jelarja stiskamo pesti, ko se spusti po skakalnici in nemalokrat mu je uspelo priti tudi do stopničk. Res je, da je trenutno zaposlen s svetovnim prvenstvom v Planici, ki se začne jutri, a v prostem času počne še nekaj, pri čemer je prav tako uspešen. 

Smučarski skakalec Žiga Jelar nas bo skupaj s sotekmovalci Anžetom Laniškom, Timijem Zajcem, Domnom Prevcom, Petrom Prevcom in Lovrom Kosom zastopal v Planici. Vsekakor upamo na dobre rezultate, tokrat pa bomo govorili o njegovi drugi strasti. Že veste, kaj poleg športa ima rad? 

Vsako zimo radi spremljamo naše športnike, med drugim tudi smučarske skoke. Tekmovanje v Planici je za nas kot nekakšen praznik in radi se pohvalimo z rezultati, ki jih nizajo naši skakalci in skakalke. Ali ste vedeli, da skakalec Žiga Jelar počne še nekaj drugega, kar mu je precej pri srcu? 

Žiga je združil šport in glasbo, saj obojemu nameni veliko časa, čeprav je trenutno na prvem mestu šport. 

Postregel nam je že z mnogimi pesmimi, nazadnje je izšla pesem z naslovom Zakaj gorijo solze, ki mu je dodal video spot. To je le ena od mnogih, ki jih je že izdal in jih lahko najdemo na spletu. Kot je povedal v preteklosti, se Žiga z glasbo ukvarja predvsem poleti, ko imajo nekaj časa zase. S tem dokazuje, da športniki lahko počnejo še marsikaj drugega in da je usklajevanje kariere z ostalimi hobiji povsem izvedljivo. 

Vam je všeč njegova nova pesem? 

To še ni vse, Žiga je izdal tudi svoj prvi album z naslovom Brez pravil. Nanj je uvrstil 10 avtorskih skladb: 

  1. Letim brez pravil
  2. Greva nad oblake
  3. Naj sneži
  4. Odpri oči
  5. Prijatelji
  6. Zakaj gorijo solze
  7. Vedela si
  8. Prepovedana
  9. Sanje
  10. Would you go with me
 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 𝓩̌𝓲𝓰𝓪 𝓙𝓮𝓵𝓪𝓻 (@zigajelar)

Album lahko kupite na njegovi strani. Nekaj časa nazaj se je Žiga preizkusil še na odru skupaj z Janom Plestenjakom, Žanom Serčičem in nekaterimi drugimi. Ob objavi je zapisal: "To je bil moj prvi javni pevski nastop. Ko sem izvedel za ta dogodek, mi je dober prijatelj Dagi rekel: "Na taki skakalnici še nisi skočil!" In res nisem... 😅 Jan, hvala za tvoje povabilo, priložnost, zaupanje in neverjetno vzdušje🙏 Hvala celotni ekipi, ki je stala za mano kot velika družina ❤️ Iskreno nimam besed. HVALA, ponovno smo poleteli. 🎉🔥❤️

Vsekakor upamo, da ga bomo v prihodnje videli tudi na odrih! Da sta šport in glasba združljiva, nam je pokazala že smučarka Tina Maze s pesmijo My way is my decision. Izjemen glas, kajne?

Fantom se bodo v skokih v Planici pridružila tudi dekleta: Ema Klinec, Nika Križnar, Nika Prevc, Maja Vtič, Katra Komar. Držimo pesti! 

Pričetek svetovnega prvenstva je že 21. 2. v Kranjski Gori, kjer bodo potekale uvodne slovesnosti, tekmovanja pa bomo začeli spremljati dan kasneje.