Teja Oblak in Nika Barič – v Nišu pišeta košarkarsko zgodovino

Teja Oblak in Nika Barič –  v Nišu pišeta košarkarsko zgodovino (foto: Profimedia) Profimedia
30. 6. 2019

Slovenska ženska košarkarska reprezentanca je z zmago nad Turkinjami zabeležila prvo zmago na evropskem prvenstvu v Nišu. Danes naša dekleta ob 18.30 igrajo z Italijankami.

Slovenija tako ostaja v igri za eno od prvih treh mest v skupini, ki vodijo v nadaljnje tekmovanje. Ob ugodnem razpletu ter zmagi na današnji tekmi proti Italiji je dosegljivo celo prvo mesto, ki neposredno pelje v četrtfinale.

Glavni igralki slovenske reprezentance pa sta brez dvoma organizatorki igre 26- letna Nika Barič in 28- letna Teja Oblak za katero pesti močno stiska tudi njen brat in najboljši nogometni vratar v Evropi Jan Oblak.

Tako Nika kot Teja se poznata že od najstniških let, ko sta skupaj igrali za različni reprezentanci, obe pa sta že zelo mladi odšli po boljši športni zaslužek v tujino. Teja tako igra v Pragi, Nika pa že vrsto let v Rusiji, obe pa sta se s svojima klubom letos pomladi uvrstili na zaključni turnir ženske Evrolige.

Teja oblak je navdušena nad slovenskimi navijači, ki so prišli bodrit dekleta v Niš: »Pred takšnimi slovenskimi navijači, ki te bodrijo vseh štirideset minut, ni težko iztisniti še zadnje atome moči. Tudi z njihovo pomočjo smo obdržale zbranost in v odločilnih trenutkih ohranile mirno roko.«