Tekaški pozdrav jeseni na Krasu 2012

31. 10. 2012

Poskrbite za svoje zdravje in za zdravje svoje družine. Seveda tudi s pravšnjo mero gibanja in rekreacije, za kar lahko izkoristite tudi naše nasvete in morda celo nasvete na kakšnem rekreativnem izletu po Sloveniji.

Evropski pohod prijateljstva

Ta čas boste imeli na voljo skoraj nešteto martinovih pohodov in le en Evropski pohod prijateljstva, ki ga 3. novembra pripravljajo v Gederovcih. Zbirališče bo do 9.30 pred gasilskim domom, 13 kilometrov dolga prijetna in ravninska pot pa vas bo vodila čez del avstrijskega ozemlja, na slovensko zemljo pa se boste vrnili pri Cankovi, kjer bo zaključek s toplo malico.

Informacije: www.cankova.si.

Tek in pohod v spomin na Pavleta Kozjeka

Tretji novembrski dan se lahko odpravite na tek ali pohod v spomin na Pavleta Kozjeka, ki je veljal za enega najboljših svetovnih alpinistov. Doma je bil pod Polhograjsko Grmado, ki bo tudi cilj sobotne prireditve.

Začetek bo na začetku Mačkovega grabna, le streljaj naprej od polhograjske graščine, za pohodnike opoldne, uro pozneje pa še za tekače.

Do vrha 898 metrov visoke razgledne gore vas čaka 3,4 kilometra dolg vzpon, z višinsko razliko 550 metrov. Pripravljajo še tek mladih, ki bo dolg 1,5 kilometra in bo imel višinsko razliko 300 metrov, ter pohod po daljši trasi.

Informacije: 041/664-241.

Tekaški pozdrav jeseni na Krasu 2012

Čeprav tudi ta konec tedna še ne bo zmanjkalo dogodkov, se vseeno z napovedjo selimo v prihodnji konec tedna – na zaključek tekaške sezone ali pa, če hočete, začetek nove. Tradicionalno ga pripravljajo v Sežani, kjer je vedno topleje (če ne piha burja) in zabavno.

Posebnost letošnjega teka bo lepota. Vaša lepota, lepota Krasa, lepota teka in ne nazadnje lepota lipicancev, ki bodo rezgetali (berite: navijali) vsaj na tistem delu trase, ki bo vodila skozi njihove domove v Lipici.

10. novembra bo start točno opoldne, ob vrnitvi pa vam ne bo treba hiteti domov kuhati kosila, saj bodo z okusno joto in še čim poskrbeli kar Kraševci.

Informacije: www.kraskimaraton.com.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri